Předzahrádka vybudování - jak jí vylepšit?

Prosim o pomoc, pred domem je stavajici predzahradka. Prosim o rady jak ji vylepsit. Jestli oblazky + dva tri stromky? Nebo kura, ktera ale po vyschnuti odletava. Slunce sviti dopoledne cca do 12:00, pote jiz stin az do vecera.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mě osobně by se tam asi nejvíc hodil hezký opečovaný trávník a k tomu třeba nějaká ta menší borovice, nebo nějaký jiný menší stromek. Kůru už bych po zkušenostech z našeho současného bydlení nechtěla nikdy nikam, teď stavíme a na zahradě už ji nikam nechci. Každý rok jsme ji obnovovali jinak už nebyla pěkná, po dešti je všude a když se na ni zatoulá víc listí, tak se to musí vyndat ručně. Přeji ať se zahrádka povede :)
Odpovědět
Dobry den, řeším totéž akorát ji máme větší. Původně tam je tráva ale rozhodla jsem se ze trávu zkreju a vybuduje předzahrádkách s kvetoucím keříky ( hortenzie, malý šeřík, bohysky, a trvalky do polostinu. Místo kůry oblazky a mezi nimi par naslapnych kamenů, jelikož přes předzahrádku prochazime ke garáži. Hlavně ne už trávu.
Odpovědět
@roxolanka v tak malém prostoru se trávník špatně udržuje navíc díky suchu by tam museli být zavlažování jinak strada a pohledove je dost nehezky, takže ne trávu.
Odpovědět
https://www.obi.cz/navody/garden-and-...
Odpovědět
Vysela bych nižší kvetnatou louku (koukněte na Planta naturalis) nebo bych udělala trvalkovy záhon (kůra se dává než záhon pořádně zaroste) určitě něco nenáročného na vodu, je sucho a vypadá to, že lépe nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
Me by asi nejvic lakala ta varianta s oblazky a stromky, pripadne kery, pokud by se tam stromky nevesly.
Odpovědět
Pěkný prostor, osobně bych dala jeden vyšší keř a kolem trvalky, okrasné trávy. Předzahrádka tak bude po celý rok vypadat hezky.
Odpovědět
@mitoma mám na tebe dotaz. Je dobrý dávat místo kůry oblázky? Mám trochu strach z přehřívání rostlin v létě, která jsou teď poslední roky dost teplá. Orientace je na západ, cca od 12 h je záhon ve stínu.
Odpovědět
@alisek pokud nedáte folii tak mohou být kamínky nebo i kůra. My máme většinu zahrady na západ . Důležitý je výběr rostlin pro tuhle orientaci.
Odpovědět
Děkuji. Fólii nedávám nikde.
Odpovědět
@mitoma jaké rostliny máte? Já zvažuji malý zakrsly šeřík, hortenzii, bohysky
Odpovědět
@mitoma jsem blbá. Záhon je orientovaný na východ
Odpovědět
Článek se načítá
@alisek na východ hortenzie jedině latnate, jinak na východ mám ibišek, šeřík, levandule, šalvěj, rebricek, verbenu
Odpovědět
Děkuji, mám vybranou latnatou vanile fraise
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?