Při jakém typu zahradního domku nebudu potřebovat stavební povolení?

Ahoj, prosím o radu. Při jakém typu zahradního domku nebudu potřebovat stavební povolení nebo ohlášku? Za jakým podmínek? Mockrát děkuji:) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Podle stavebního zákona si na jednom pozemku rodinného domu smíte umístit 1 stavbu do 25 m2 bez ohlášky či územ. rozhodnutí (taky skleník do 40 m2 ). Takže pokud tam nic nemáte a vejdete se do zastavěné plochy můžete. Ale pokud už máte třeba garáž, dílnu cokoliv co nebylo stavěné na povolení už bych šla raději do ohlášky. I když to v zákoně není napsáno vyslovně slovem 1 , já i naše paní "stavební" to tak chápeme :). Jinak je to ve stav. zákoně §79 o).
Odpovědět
pokud je na pozemku již zkolaudována a zapsány rodinný dům nebo rekreace, pak platí výklad tulda. pokud na pozemku není ani jedna ze staveb, pak Vás povolovací režim nemine. minimálně územní rozhodnutí nebo územní souhlas. do 25 m2 územní rozhodnutí/ územní souhlas, pokud budete ve vzdálenosti menší než 2 m od hranice s jakýmkoliv sousedním pozemkem, pak je třeba vyřešit výjimku z umístění za poplatek 5000,-. Bude-li stavba vetší než 25 m2 ale do 50 m2 .pak by následovalo ohlášení stavebního záměru. A stavby nad 50 m2 jsou na stavební povolení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?