Příprava na bazén - zvednutí dna výkopové jámy

Dobrý den, připravujeme se na realizaci bazénu a narazili jsme na drobný problém. K uložení bazénu plánujeme využít částečně podlahu sklepa, který byl na zahradě vybudován cca před sto lety. Sklep byl normálně přístupný zděný nicméně jeho strop byl pochozí část podlahy ve stodole, kterou jsme nyní zbourali. Po proměření jsme přišli na to, že musíme zvednout podlahu sklepa o cca 30 cm a jelikož s tím nemáme zkušenosti nevíme moc jak to řešit. Nalít tam o 5 kubíků betonu navíc se nám moc s ohledem na cenu betonu nechce.... Poradí někdo nějaké funkční řešení? Zasypat to 30 cm hrubého kameniva například, hlína by asi časem sedla a pod deskou by se pak vytvořila kapsa, která by mohla být nepříjemná. Děkuji za každý názor.
Odpovědět
@yaka co takhlé použít polystyrén ?
Odpovědět
Profilova fotka
@yaka to by jste měl řešit s prodejcem bazenu - jaké dno má být pod bazen....
Odpovědět
Příprava dna pod bazénem je daná od prodejce, nicméně je potřeba zvednout ono dno o dalších 30 cm z toho důvodu, aby bazén nebyl nejnižší částí zahrady a tím pádem do něj nestékala voda při deštích. Takže ano - deska a polystyrenová izolace jsou součástí přípravy, ale co dát pod to, aby jsme dosáhli požadované výšky při usazení bazénu. Takto zní otázka.
Odpovědět
Profilova fotka
@yaka toto opět konzultujte s prodejcem! někdo vám poradí blbost, potom na to usadíte bazén - poškodí se a oni vám reklamaci neuznají! Ani jste nenapsal, co za bazén budete mít? Sklokeramika, plechfolie apod.
Odpovědět
Bazén je plastový 6x3x1,5, bude pod ním standartní základová deska dle doporučení výrobce. Problém je co dát právě pod ten štěrk, kterým deska začíná. Výrobce sám přiznává, že to lidé dělají na lajdáka každý jinak, takže se k tomu nechce moc vyjadřovat. Základová deska má být složena z 20cm makadamu a 15cm betonové desky s kari sítí. Na otázku co dát právě pod onen štěrk se nám nepodařilo najít slušnou odpověď. - někdo navrhuje zhutnit zeminu - někdo navrhuje dát netříděnou zeminu - jiný navrhuje zhutnit stavební suť - stavař, který to bude dělat, tam chce dát prostě toho makadamu o 30cm víc Takže jsme se nikam nedostali moc ani po snaze se domluvit s dodavatelem bazénu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?