Projekt zahrady, máte zkušenost se zadáním zakázky?

Hezky vecer vsem, mam prosbu, mate nekdo zkusenost se zadanim zakazky vytvoreni projektu zehrady? Mame 3600m2 zahradu s puvodnim domem a poloroubenkou 3OOlet starymi. Rada bych zahradu uvedla do stavu, jak to asi vypadalo kdysi, i kdyz se soucasnymi prvky jako je napr. sezeni na grilovani, jezirko, pritodni bazen.....Posledni majitele jak to vypada 40 let nedelali nic a nebo jen nejnutnejsi prace, kdyz jsme to pred dvemi lety koupily - proste divocina :-o . Mame ji castecne predvytvorenou predky - zbytky zidek, cast zahrady jako ovocny sadecek, zvlast lesicek, atd. Sama si na to netroufam,tak jsem hledala sikovnou a hlavne zapalenou dusi a mam dojem, ze jsem objevila nadsenou divku. Kdyz se u nas byla podivat bylo to prijemne, mam dojem, ze pochopila o co mi jde(napr. misto travniku mi nabidla louku s kytickami...). Kdyz jsem se ptala jakym zpusobem se to resi financne, rekla mi, ze za m2 chce 18Kc, coz nevypada hodne, kdybychom nemeli tolik metru :-| Pokud by pak nektere prace delala, zahrnula by je do ceny za projekt Mate nekdo zkusenost s cenou za projekty zahrady? Neni to drahe? Prip. znate nekoho sikovneho koho bych ev. jeste oslovila. Diky za pripadnou odpoved, Daniela
Odpovědět
Profilova fotka
@mistrine počítám dobře, že byste dali 70 tis. jen za projekt? To je dvakrát víc než my dali za projekt baráku spolu s vyřízením všech dokladů :-D . Z mýho pohledu je to nehorázná cena...v takové výši bych to brala jen pokud by v tom byla zahrnuta i realizace ;-)
Odpovědět
Dekuji za nazor, je fakt, ze jsem se neptala, zda by se pocitalo za kazdy m2 i treba v pripade louky, asi ji jeste napisu, treba mela namysli jen mista, kde se bude neco budovat :-|
Odpovědět
My jsme meli u nas zahradniho architekta pred tydnem a rekla si o rovnych 10 000kc za vypracovani projektu, ktery bude hodne detailni vcetne co je a jak treba udelat a jake rostliny pouzit. Je pravda, ze mame asi polovicni zahradu cc 1500 m2. Nevim kde jste, ale my jsme v Plzni. Zahradni architektka se take snazila doporucit nam firmu, ktera nam to udela, ale pote souhlasila, ze kdyz si realizaci nechame nacenit od jinych firem urcite to bude levnejsi. Stejne jako u vas, budeme se snazit zachovat takovy ten prirodni/venkovsky styl. V pripade zajmu napiste a ja vam poslu jeji kontakt.
Odpovědět
To je šílená cena, zkus se poptat i jiných zahradních architektů...co mám známé z tohoto oboru tak za poměrně velkou zahradu chtějí cca 10-20tis.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Právě jsme převzali projekt zahrady, několik vizualizací mám ve svém fotoblogu. Koordinační situaci včetně výškových kót (sama si zaměřila), rozkreslení dvou etap tvorby na zahradě,osazovací plán, rozkreslený plot i posuvná brána, návrh osvětlení, výkres pergoly, seznam rostlin, celkovou zprávu o postupech při realizaci, vizualizace. Poptávali jsme kamarády, ti nám doporučili kamarádku přítelkyně, která nám zaslala portfolio. Líbily se nám ukázky její práce, tak jsme jí pozvali. Domluvili cenu, a i když jsme si vymysleli v průběhu mnoho změn a jiných řešení, cenu návrhu nenavýšila. Je pravda, že návrh trval prakticky rok po chvilkách jejího volna, ale nelitujeme. Cena za 1000 metrů z kamarádství 7500,- Kč ;-). Dnes bych to řešil podobně. Určitě ale doporučuji vidět ukázky práce a případně zjistit kontakt na zákazníka, podívat se na výsledek,...Hodně štěstí při výběru architekta ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@wmn ahoj, můžeš mi prosím poslat kontakt na tu zahradnici? Klidně do IP. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn Jdu na to ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
@wmn doporučil byste mi “kamarádku”? 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@wmn taky poprosím o kontakt, díky moc :-) zítra k nám má přijít projektantka, tak ať mám případně někoho ještě v záloze, kdyby náhodou..
Odpovědět
Profilova fotka
@marti_tomi bohužel vás zklamu, už zahrady nedělá....
Odpovědět
Profilova fotka
@petta33 bohužel už zahrafy nenavrhuje...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?