Roboticka zahradní sekacka

Profilova fotka
Dobrý den, mate prosím někdo zkušenost s výběrem robotické zahradní sekačky, aby se jen ,,náhodně nemotala” a zvládla cca 300 m rovinateho terénu sekat pravidelně? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji Husqarnu - tichá, servis na hodně místech. Sice také seká náhodně, ale koriguje to přes GPS. Kromě mě mají i dva sousedi a přál bych si, aby měli i ostatní - to by byl klídek.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme Husqvarna na asi 1200 m2 složitého a svažitého pozemku. Seká každý den. Od rána od 7.00 do 19.00 večer. Za jeden den neposeká celou zahradu. Ale jelikož jezdí každý den, tak to stále hezky udržuje a trávník je krásný a stejně vysoký všude. Sekačky jezdí náhodně a to proto aby nedělaly v trávníku pruhy. Žádná sekačka snad nejezdí v rovině. Jede cikcak do písmene V. Je legrace ji teď pozorovat když už ví, kde ji končí hranice, ještě vždy před dojetím ke kabelu udělá takový smyk a jede dál a ani se nezastaví. 🙈😀 Není slyšet, a to když říkám, že není, tak není. Jen občas někde “zahroupe” když seká vyšší trávu. My jsme spokojeni ikdyž cena je vyšší, ale nic to nechce. Jen jednou za cca 2 měsíce nové čepelky a nebo je stačí nabrousit. Toť vše. Nejlepší investice.
Odpovědět
Profilova fotka
@marta_kovar fleky tam jsou maximálně od hnojení a je to i s plevelem, ale nám to neva. Vedle nás sousedi co nesekají a mají luční trávu a nad námi pole. Ale jak to furt seká, ten plevel není tolik vidět. Nedělá ani po sobě koleje protože je lehčí než od konkurence.
Odpovědět
@marta_kovar zdravim, omlouvam se, ze pisu mimo tema, ale mohla bych se zeptat, jak jste spokojeni se zahradnim domkem? Presne tento mame vybrany, predem diky za info ☺️
Odpovědět
Profilova fotka
@rosiemary My ho postavili cca 2 týdny zpět. A je skvělý. Jelikož má spojené dno se zbytek domečku, tak je bytelný. Takže my jsme zatím spokojení. Je to takový plasťák ale myslím si, že pár let vydrží a při větru se nemusím bát že ho odnese vítr. 😀 ta větrací mřížka tam nemá být. Jen při přepravě ho vzali vidlemi od vozíku a trošku (víc) to prorazili. Ale za to nemůže ani e-shop, ty nám vrátili značnou částku.
Odpovědět
@marta_kovar A jaký zahradní domek to je prosím? 🙂
Odpovědět
@marta_kovar dobrý den, můžu prosím poprosit o konkrétní typ sekačky? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@mpavka https://www.husqvarna.com/cz/robotick... Je to tato, máme teda bez GPS, dá se dokoupit ale zatím nemáme nějak potřebu. Plus člověk musí počítat vodící drát okolo pozemku, to je s práci dalších cca 13 000 Kč. My ji teda koupili levněji, před Vánoci byly asi poslední 2 kusy na výprodej, takže nás stále okolo 38 000 Kč. Tohle je už novější model ale nemám pocit že by byla v něčem lepší, rychlejší nebo tak. 🤷🏽‍♀️ Asi furt stejná jen “novější”=dražší. Každý rok stačí dát jenom do servisu, tak zkontrolují, nahrají nový software a když chcete, tak i u nich zazimují a na jaře spustí.
Odpovědět
Profilova fotka
@zaplik1 https://zahradni-domky.heureka.cz/ket... Jen s dostupností je to bída. Prý vůbec nejsou. A na kouknutí je mají asi v některých unihobby. Já to kupovala na slepo a koukala na YouTube jak to asi tak vypadá.
Odpovědět
ahoj, taky přemýšlíme nad "robo" sekačkou, reference na husquarnu vypadají fajn, šli by jste do ní i u neoploceného pozemku? máme skoro 4000m2, hodně členitý pozemek (sklon 6°), dům zasazen do svahu, navazujeme přímo na les a oplocovat nechceme.. Btw. nevíte jestli už nejsou automatické sekačky čistě na bázi GPS? klidně v kombinaci 2 GPS ( stacionár + na sekačce) bez nutnosti zakopávat kabel?
Odpovědět
Profilova fotka
@s0t0 na tohle se většinou pak kombinují třeba 2 sekačky. Na tohle jedna nestačí. Ona hodinu jezdí a hodinu se nabíjí. Takhle furt dokola. A za hodinu dá něco okolo 70 m2. A aby se vzájemně nemotaly, tak je potřeba mít už GPS. A vodící drát je podle mě vždycky jistota. 🙈 ona ho stejně potřebuje aby dojela na nabíječku. Ale na takové zahrady je lepší si někoho přímo pozvat a nechat si poradit na místě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?