Rostliny do přírodní zahrady, na jižní straně v mírně svažitém svahu

Ahoj, chystám se zakládat zahradu, ale nemám žádné zkušenosti. Mohli byste mi poradit nějaké rostliny, keře, stromy, které je možné dát na jižní mírně svažitý terén. Opravdu je tam přes léto pařák. Představuji si tam okrasné traviny, vysoké keře. Co vás zaujalo a daří se vám na zahradě?
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus tento blog, také nemám zkušenost, začínám o tom přemýšet a tam je toho hodně... včetně dalších a dalších odkazů :). www.vysnenazahrada.cz
Odpovědět
Díky, mrknu. Já si zatím pročetla Ekozahradu od Jaroslava Svobody a knihu opravdu můžu doporučit
Odpovědět
@tulda27 Díky, mrknu. Já si zatím pročetla Ekozahradu od Jaroslava Svobody a knihu opravdu můžu doporučit
Odpovědět
Profilova fotka
na tu paní také často odkazuje, budu si ji objednávat. Jen jsem ejště váhala, zda jsem dost Eko ;)
Odpovědět
@tulda27 já ji mám půjčenou z knihovny a také si ji plánuji koupit. Asi nejde jen o eko:-), dostaneš tam info o druzích ovocných stromů, množství českých keři atd. Takže bez ohledu na smýšlení, se tam dá mnoho najít :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jojo díky, já ji určitě objednám, budu mít fakt velkou zahradu a pár ovocných stromů už bych letos zasadila. Manžel chtěl soukromí, kupujeme 2 pozemky, aby jsme měli co nejméně sousedů, jeden bude jen zahrada příštích min. 20 let... mám co dělat ;)
Odpovědět
To teda zavidim,kolem nas je vetsinou louka,ale v budoucnu take mozna zastavba,kdyby se jednou zadarilo,taky bych cast chtela koupit. My mame 900m, a chtela bych tam i nejaky kultivar lipy,tak uvidime:-)
Odpovědět
Profilova fotka
knihu mám, čtu a nevím nevím jak ten sad založím :), mám na to cca 600 m2 ale to půjde. nejhorší bude sehnat ty správné stromy, chci stromy a všude se prodávají takové záprdky... ale nezdávám se a budu pátrat (na to si je vysadit čas moc nemám musím stihnout nadchnout děti dokud jsou malé ;) ). Ty jo lípu? ony jsou obrovské, já nejspíš nezasadím nakonec ani javor a jinan co jsme původně chtěli... Ale také miluju lípy, přemluvím starostu, aby ji tam dali do nové ulice ;).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?