Sekáte si zahradu sami nebo využíváte něčích služeb?

Prosím o komentáře k péči o trávník - sekáte si ho sami, nebo to za vás někdo dělá? A pokud, jak často chodí, kolik dáváte apod. Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My sami...já bych teda řekla, že pokud nemám hektarový lán, je sekání trávy celkem relax, ovšem pokud nechci být otrokem anglického trávníčku... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
u rodičů si sekají i hektarový lán sami... :-) a neznám nikoho, kdo by si nechal sekat trávník od někoho cizího
Odpovědět
Profilova fotka
Sami a tez neznam nikoho, kdo by si nechal travu sekat...snad se mi vybavuji jen zoufale manzelky :-D
Odpovědět
holky tak k nám teda chodil zahradník, staral se i o kytky a sekal trávu, cenu si nepamatuju, protože rok mi to stačilo, protože jsem ho musela pořád na něco upozorňovat a nakonec si to udělat sama. v předchozím domě jsem si sekala trávu sama, ale tady jsme byli oba vytížení, takže nikdo neměl čas, a v naší bývalý ulici si sekal trávu snad nikdo nesekal, chodila tam firma, k nám tedy jiná.
Odpovědět
Profilova fotka
všichni v okolí si sekají sami, akorát vyjímka jsou sousedi naproti, ale tam se to dá pochopit je jim přes osmdesát :-)
Odpovědět
Sekáme si ji sami a taky neznam nikoho, kdo by si na to sjednával firmu. Jen sousedi, co si nechali dělat zahradu od zahradníka jim dělá na jaře komplet údržbu po zimě vč. prvního sečení a hnojení trávníku. Pak si to už dělají sami ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já sekám zahrady i cizím :-D Je to relax, člověk na celý den vypne, případně přemýšlí nad spoustou věcí, dost často jsem tam vymyslel dost zásadní věci a učinil důležitá rozhodnutí :-) Sekám zahradu spolužačky rodičům a platí mě ta spolužačka, která pracuje mimo ČR. Vždycky od těch jejích rodičů dostanu oběd, rebarboru na koláč, angrešt, pivo... :-D Co se týče peněz, tak na zbohatnutí to není, ale to není hlavní účel toho.
Odpovědět
Profilova fotka
Pod pojmem relax pro mě si dokážu představit soustu zahradních prací,ale rozhodně mezi ně nepatří sekání zahrady konkrétně na našem pozemku...poctivě 5hodin čistého času každý týden v terénu,takže já naopak sekám jen když se potřebuju vyventilovat a fyzicky se odrovnat...jinak to seká syn jako brigádu... Dříve jsme nechávali cca 1500m2neposekaných sousedovi pro králíky na seno,sekal si kosou,2-3x za sezonu,ale bylo z toho hrozný havěti,klíštat pak všude na pozemku,takže už ani to a sekáme si vše... Ono jinak na to bude koukat někdo s pozemkem do 1000m,pěkně na rovince a jinak někdo s pozemkem několikanásobně větším členitým s výškovým rozdílem,takže já třeba si klidně dokážu představit,že by nám někdo sekal pravidelně za úplatu...
Odpovědět
Profilova fotka
zatím si sekáme samy, ale manžel nadává čím dál víc, pozemek máme přes 3000 m2, takže uvažujeme o automatické sekačce. U nás ve městě nabízí sekání trávy občanské sdružení Proutek jako mobilní chráněnou dílnu.
Odpovědět
Sami, ale občas je to otrava. ;-)
Odpovědět
Marně se snažím vybavit někoho, komu by sekala zahradu firma, asi je to tím, že bydlíme na vesnici a pokud už je někdo starý a opravdu už to nejde, tak potomci či vnoučata přijedou na pomoc. Manžel by asi nepřežil, kdyby nám měl někdo cizí sekat trávu, on se na to vždycky těší, akorát je potom k.o., taky mu to nějakou tu hodinu dá... Když jsme stavěli, tak jsem sekala já a byl to opravdu masakr, protože náš břeh s ořechy je fakt na sekání dost drsnej, teď už ho manžel sjede křovinořezem cca každé třetí sekání sekačkou, nebere ho každý týden tak jako ostatní trávu.
Odpovědět
Sekame sami. Ale ne kazdy tyden. Staci nam to tak jednou za 14 dni.
Odpovědět
Článek se načítá
V okolí znám více lidí, kteří si nechají posekat od firmy. Má to více výhod, - ten trávník podle toho vypadá, zahradník se stará pravidelně a odborně, - pak posekanou trávu odvezou, majitel nemusí řešit problém, kam s tím, - ne každý má příjemně strávené odpoledne na zahradě spojené se sekáním trávy :-) - udělají to klidně v týdnu, když nejste doma a vy pak nemusíte poslouchat o víkendu řev sekačky. To je jen pár bodů, co mě napadlo, proč bych si to někdy taky chtěl moci dovolit. Nepropaguju to tady, jen mi to přijde jako fajn věc, jelikož musím pořád sekat sám. A jinak taky funguje to co u nás, kdy teta dá ráda vydělat pár kaček mýmu mladýmu bráchovi, když ji poseká velkou zahradu, aby to nemusela dělat sama.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to určitě fajn věc, když na to dotyčný má peníze.....
Odpovědět
nejbližší pozemek u baráku, cca 2000m si sekáme sami, na zbylé 4000m pouštíme souseda s koňmi :-D Líbí se mi ten nápad @petrasafr s chráněnou dílnou, občas bych toho využila v rámci toho, že bych jim dala možnost přivýdělku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Sekáme sami, nechápu proč by mi někdo měl sekat zahradu, ale stejně tak nechápu smysl zahradních architektů, designérů ( nebo jak se to píše ) a uklízeček do domu. ;-)
Odpovědět
Co je nepochopitelneho na smyslu zahradního architekta? Nám navrhla zahradu zahradní architekta, včetně zpevněných ploch a zahradního domku a jsme maximálně spokojeni, sám bych to nikdy takto nevymyslel a hodnotím to jako nejlépe vynaložené peníze z realizace celého domu. Trávu si ale samozřejmě setkáme sami.
Odpovědět
karlos12 Co je na tom k nepochopení dát někomu padesát,nebo sedmdesát na hodinu a nechat si posekat zahradu? Já jezdím sekat k lidem na vesnici.Je to v příbuzenstvu,ale myslím,že takové služby budou brzo dost vyhledávané.
Odpovědět
Sekáme si sami, je to nové, zatím nás to baví, není to tak velké a stačíme na to. Ale to neznamená, že to tak bude pořád. Pokud nás to začne otravovat, nebo to nebudeme zvládat a budeme na to mít :-D , tak klidně tuto práci zadáme. U nás ve čtvrti má skoro každý udělanou zahradu od profesionálů (my také), řada lidí využívá jejich služeb třeba 2x do roka (na jaře a na podzim) a nevidím na tom nic divného. V cizině jsou podobné služby naprosto běžné, a nějak nechápu, proč by práce zahr. či bytových argitektů, designénů či uklízeček neměla smysl. Každý má dělat to, co umí a dělá rád, nevím proč by např. žena s malými dětmi nebo třeba časově vytížená lékařka nemohla mít paní na výpomoc. Spokojené jsou obě strany - jedna si ráda vydělá nějakou korunu a druhá svůj ušetřený čas může věnovat dětem, práci, studiu. Na rozdíl od karlos12 smysl podobných profesí chápu velice dobře. :-) :-)
Odpovědět
Kosím si ja sama, každý týždeň. A je to pre mňa úžasný relax :-)
Odpovědět
Taky si sekám trávu na zahradě /2000 m2/sama s použiítím sekačky a strmé břehy křovinořezem. Jsem už starší ročník, ale zatím to zvládám. Pokud tráva přeroste, přijde k užitku i kosa. Není to relax, ale nutnost, kdybych o někom věděla, kdo mi zahradu poseká, s radostí bych se této "zábavy" vzdala.
Odpovědět
my máme samochodné sekačky :ovce a koně :-) a mám krásný anglický trávník :-) vřele doporučuji
Odpovědět
Profilova fotka
Sekáme sami. Baví mě to, hlavně je vidět okamžitý efekt posečené trávy. Mám pobytovou plochu kolem domu, kterou pojíždíme sekačkou jednou týdně, potom okolo, kde to stačí méně častěji. Když dosekám, otevřu pivišťáka a kochám se výsledkem :-). :-)
Odpovědět
Vsechno je to o penezich. Kdybychom na to meli, tak si zaplatime zahradnika. Nemame na to, tak sekame sami. Nema cenu polemizovat co by kdyby...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?