Stavba betonového plotu

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Soused má postavený na hranici běžný zelený železný plot. Z druhé strany je plot můj, který jsem nechá porušit popínavými květinami a není mi sem vidět. Ale z druhé strany od souseda bych chtěl postavit betonový plot, aby mi nebylo vidět i u druhé strany na zahradu. Chtěl jsem se zeptat, jak blízko může být tento plot postavený? Mohu jej postavit v těsné blízkosti sousedova plotu bez souhlasu? Nebo musí být nějaký odstup od hranice pozemku kvůli tomu, aby mu plot třeba nestínil? Plot bude 2m vysoký. Děkuji.
Odpovědět
@hruska_jiri postavit můžete hned vedle jeho plotu, tj na vlastním pozemku. Do 2m nepotřebujete žádné povolení, pokud se u sousední parcely nejedná o veřejné prostranství. Nicméně opravdu chcete stavět plot vedle plotu? Sice neznám vaše podmínky, ale přijde mi to trochu zvláštní..
Odpovědět
Do 2 metru vysky bez souhlasu. Jen to postavte tak, abyste ho mohl udrzovat, tj. minimalni pruchod.
Odpovědět
@doog vite co. Mám dost zvědavého souseda. Když se na zahradě nic neděje člověk ho venku nevidí. Ale protože tam mám koupací jezírko a vířivku. Není úplně příjemné, když na vás někdo kouká 🙈 a to jsem ho párkrát přistihl, jak mu zpoza jeho stodoly kouká jenom hlava a "sleduje". Nehledě na to, když se s rodinou rozhodne grilovat a my s přítelkyní ve vířivce nebo bazénu Prostě chci mít na svém pozemku klid a nechci, aby na mě někdo ze silnice nebo od souseda koukal. Nemám v plánu to postavit těsně vedlte plotu. Ale jak tady pan píše, dám tam třeba půl metru rozestup, aby se mezi dalo aspoň posekat. Jde mi o to, zda se na to něco vzrahuje a nebo si na svém bez povolení souseda můžu postavit betonový plot do výšky 2m. Teď už vím, že můžu ☺️
Odpovědět
@hruska_jiri já jsem se vás nechtěl nijak dotknout, proto jsem i napsal, že neznám vaše podmínky a důvody. Pokud vám to zlepší kvalitu života, tak proč ne? Jen se to prostě často nevidí. Co se týče údržby, tak pokud má soused pletivo a vy budete dělat betonový, tak klidně běžte na hranici a nemusíte odskakovat. U obou plotů nepředpokládám žádnou údržbu jako třeba u plaňkového, takže tam není důvod nechávat koridor.
Odpovědět
@doog Nee, to já to nemyslel nějak zle. Chápu, že se to často nevidí s tím plotem, ale bohužel dobrý soused má dneska cenu zlata a můj soused, u kterého chci postavit ten plot nepatří mezi ty nejlepší 🙈 Každopádně jsem rád za rady.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?