Sušení dřeva do krbu - jak to máte na pozemku řešeno vy?

Profilova fotka
Zdravím, hledáme inspiraci ohledně skladování dřeva u domu, nebo někde na zahradě. Neporadíte prosím, jak to máte vymyšlené vy? Aby to bylo praktické a pokud možno i vzhledově a cenově přijatelné. Neradi bychom si na zahradě vytvořili např. bydliště pro nějaké hlodavce.
Odpovědět
My máme kulatiny asi metr dlouhé postavené na sobě a zakryté vlnitým plechem. Hezké to není, ale je to za garáží na maličkatém dvorečku schované za plotem, takže od posezení na to není vidět. Ideální to není, ale místo jinde nemáme.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli tak různě po pozemku poházené krychle z kulatin jak píše @kofinka a teď už máme jasnou představu o zahradě, tak jsem si v tom nejzažším rohu udělali provizorní dřevník a skládáme dřevo tam. Něco je v kulatinách a něco už rozštípané a jen mi manžel vždy řekne, z kterého "komínu" mám brát. On má přehled o tom, co je suché a co ne, já to nepoznám.
Odpovědět
@katerinka1984 Tak určitě si dřevo předem důkladně naštípejte na kusy, které se vám vejdou do krbu. Suché dřevo už se štípe špatně. My máme dřevo naštípané a uskladněné podél jedné strany domu. Hlodavce jsem zatím žádného nespatřila. Spíš se tam drží pavouci, ale žádná hrůza. Do budoucna budeme mít dřevník z jedné strany zahradního domku.
Odpovědět
Profilova fotka
No nám právě jde o nějaký ten "dřevník" jak píšete. Manžel je kutil, tak ho chce vyrobit sám, ale sháníme inspiraci. Zatím máme představu, že by se jednalo o nějaký delší, cca 1,5metru vysoký a úzký přístřešek, tvořený pouze sloupky (aby dřevo nepadalo a nic nebránilo sluníčku ani profukování).. Co od spod? Vybetonovat? Dlažba? Dřevěné rošto, nebo kovová mřížka? Co se Vám prosím osvědčilo, nebo co jste kde viděli a líbilo se Vám? Děkuji moc za příspěvky :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
To by mě taky docela zajímalo..máme zakázané přístřešky na pozemku, ale nějak se to vyřešit musí. Nedávno jsem viděl přístřešek z tmavých bloků a zakryté tmavou plechovou krytinou. Vůbec to nevypadalo špatně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@faltak jak zakázané? :-.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak zatím nemáme nic, protože nemáme ani upravený pozemek. Poslední zimu jsme to vyřešili tak, že jsme si nařezali dřevo u manželovo rodičů, když jsme dělali dřevo i pro ně a navezli v káře za auto a uskladnili v garáži. Až upravíme pozemek, tak plánujeme přístřešek, na který použijeme na zastřešení zbylé střešní tašky.
Odpovědět
No SU si v uzemku vymysleli, ze na pozemku mimo pristresky svazane s hlavni budovou nesmi byt zadne jine, napr. zahradni domky, pristresky na drevo a jim podobne. Dobry vid :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@faltak 8-( Byrokracie na pěst.
Odpovědět
@zamilovanadonej Pravdu máš :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?