Travní koberce x travní směs. Máte zkušenost?

Ahojky, chci se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s travními koberci. Jaká je cena, kvalita... Neznáte někdo firmu Český trávník? Chci si porovnat ceny se směsmi. Díky
Odpovědět
ahoj, my to máme a je to super, podle normální trávy, jelikož v tom neroste žádný plevel a je to položené za jeden až dva dny. my jsme měli za 180,- m2.
Odpovědět
jo ještě nám zahradník říkal, že jsou dva druhy koberců jeden se světlejší hlínou ( tu jsme měli na podzim a nebyl tak krásně zelený, měl tmavě zelenou barvu) a druhý ten jsme dávali z jara, jak jsme dělali zahradu ten je s tmavší rašelinou a ten má krásnější zelenou barvu. . Ale i když je to trošku dražší než osivo tak zase to nepotřebuje skoro žádnou údržbu, když vodím sousedy jak pořád rýpou plevel, tak jsem ráda, že my nemusíme.
Odpovědět
@breberka: zkušenost s travními koberci mám, chodila jsem jednu dobu do takové firmy na brigádu. Jak píše jennifer, pokládka je otázkou jednoho max. dvou dvů - záleží na velikosti pozemku, šikovnosti zahradníka. Finančně je to náročnější než když si trávník založíš sama, ale zase je to rychlejší :-) jinak pokud budeš kupovat vlastní osivo, doporučuju Šlechtitelskou stanici Větrov, mají to nejkvalitnější v celé republice.
Odpovědět
díky za tipy, já bych právě taky nechtěla chodit a neustále něco šťourat no a když to tak plánuje, tak bychom celý příští rok byli bez trávy a to by mě celkem mrzelo, uvidíme, na kolik by to spočítali a jak bude manžel svolnej :-D, jinak asi začnu šetřit do prasátka :-)
Odpovědět
@fifina86 no super a koukám, že je to tady u nás v Milevsku :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
@breberka tak zrovna taky přemýšlím na travnatým kobercem, jen musím pohledat jestli je i v okolí, ale ne všude to jde, tak mám jeden dotaz: Dotaz - co je potřeba při zakládání trávníku (jak jste udržovali hlínu - rotavátor, postřiky, katrování....?) na travní směs
Odpovědět
a co tak umelá tráva, ktorá vyzerá presne ako živá, a nemusíte hnojiť ani zalievať, po daždi je takmer ihneď sucha. Stojí €16/m2 -jednorazová investice a hotovo
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zdravíme Někde jsme četli, že je problém s uchycením travních koberců, jaké máte zkušenosti? Nemáte s tím problém? Nemusí se to po nějaké době vyměnit? Díky...
Odpovědět
Profilova fotka
@drn Pokud je podloží správně připravené : dostatečná hloubka, uválcovaní a následně správně položený drn, neměl by být žádný problém s uchycením. Kobercové - drnové trávníky jsou přerostlé kořeny, měli by být při pokládce těžké a tedy i plné vody aby nepřeschly. Rychlé a kvalitní uložení, spojování je zárukou ujmutí. Hned po pokládce se musí zavlažovat. Pokud se koberce neukládají vysloveně ve stínu nebo v jiných netypických podmínkách, není důvod na výměnu ani po letech. Je to vytrvalý porost, o který se samozřejmě musíte starat, jinak by vyschnul a to už je důvod na nový výsev nebo ukládání nových koberců.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Ahoj, znovu obnovuji diskuzi.... Má někdo travní koberec? Prosím o zkušenosti..jak s pokládkou, za kolik, jak dlouho trávník máte, jestli byl nějaký problém, co dělat v případě, že třeba část seschne...jak se to napravuje a tak.... Díky za jakoukoliv odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
take o ne uvazuji, cenove nabidky prakticky stejne - budeme mit cca 150m2 a cena cca 200Kc za m2
Odpovědět
Profilova fotka
Zasýt, ať vyroste tráva. Švagr pokládal koberec minulý rok, te´d je to katastrofa a sype semínka nové trávy :-) raději si počkat.
Odpovědět
Článek se načítá
@maxinkaa a kdy pokládal? prý se doporučuje travní koberce položit na podzim, v září je prý nejvhodnější doba....
Odpovědět
@maty2006 My jsme dávali travní koberec loni v květnu. Jsme moc spokojeni, po roce vypadá stejně dobře - kukni do albíčka, jsou tam fotky hned po položení a letošní. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maty2006 V říjnu, rok byl ten trávník nádherný,ale te´d v létě hrůza, uschlo to.
Odpovědět
@maxinkaa Pokud jsou taková vedra jako letos a neprší, musí se zalévat a to jak setý, tak kobercový. V tom není rozdíl. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 To určitě ano,ale mu se ten koberec vůbec neuchytil.
Odpovědět
@maxinkaa Stačí si přečíst příspěvek uživatele rostlinky_cz.: Ten to napsal myslím dost výstižně...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ja ako záhr.arch. uprednostňujem koberce, ale podmienkou je závlaha. 5.6 som robila realizáciu záhrady, 400m2, cena tráv.kobercov cca do 1000€ a aj napriek drastickému slenčnému a suchému počasiu, zákazník by mohol kosiť 2x do týždňa, trávnik je hustý, bez burín, perfektne prekorenený, zelený, bez suchým miest. Robili sme závlahu, postrek, vyrovnanie terénu,valcovanie rozhodenie výživného substrátu, pokládka sietí proti krtkom a koberce. Bez závlahy odíde každý trávnik. To že sa niekomu trávnik neuchytí, nie je vinou trávnatého koberca, ale nedostatočnou starostlivosťou, buď pripraveného podložia, nesprávna pokládka, a minimum vody.
Odpovědět
@nefertiti7 ta síť proti krtkům opravdu funguje? máme tu jednoho návštěvníka a budeme příští rok pokládat travní koberce, tak jestli to nejsou vyhozené peníze....ta síť se dává přímo pod koberec nebo pod hlínu? Musí být vůbec nějaká zemina pod travním kobercem? máme jílové podloží..... Předem díky
Odpovědět
Profilova fotka
@maty2006 Sieť má určite význam, pokiaľ tam už teraz krtko je. Nie len estetický ale aj účinný. Sieť nie je až taká položka, určite by som si ju dala, lebo potom, keď doryje nový trávnik, bude to horšie. Sieť sa dáva na uvalcovaný a vyrovnaný povrch a upevňuje sa plastovými klincami. Potom sa môže, nemusí rozhodiť substrát a pokladať koberce. Ak máte íl, treba určite doplniť nejakú normálnu zeminu. Krtko cez sieť neprejde, maximálne nadvihne koberec, ale ke´d mu to nepôjde ďalej, pôjde tam, kde sieť nie je, napr. do záhonov, tam sa nedáva :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
na internetu je jich mnoho stačí napsat travníkové koberce
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
my jsme pokládali na podzim a uchytil se krásně...ještě před týdnem vypadalo že snad i teď v zimě roste a že by se dal posekat :-D měli jsme ho od Brna, tuším Trávníková školka Kobylnice
Odpovědět
Profilova fotka
Travní koberec budeme pokládat na jaře, na podzim už jsme to nestihli, ale máme malou plochu. 90Kč/m2. Ale nedělá to přímo firma...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Zajimalo by me, jestli mate nekdo zkusenost s pokladkou travniho koberce na betonovy povrch? A zvladnem to i sami? Mame asi 60m2.
Odpovědět
Pokládat travní koberec na beton je nesmysl. Byly by to jen vyhozené peníze. Je potřeba brát v potaz to, že tráva potřebuje nějaké podloží a tím beton zcela jistě není. To by jsi prvně musela udělat navážku alespoň 50 cm hlíny a teprve pak koberec položit, ale i v takovém případě se domnívám, že se trávě moc dařit nebude.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?