Vertikutátor, s jakou značkou jste spokojeni?

Profilova fotka
Nikde jsem nenašla diskuzi ohledně tohohle zahradního stroje...Uvažuji nad jeho koupi..Můžete mi doporučit značku, se kterou jste spokojeni? Ať už benzínový nebo elektrický...Kvůli mé rozloze zahrady by se mi více hodil benzínový, ale když si vezmu, že ho potřebuji cca 2x ročně..tak mi stačí ele..Díky moc:-)
Odpovědět
Máme víc než 10 let elektrický alko.Máme pozemek 1700m2.Koupili jsme prodlužovák 50m a v pohodě.Benzínový nám přišel zbytečně drahý.
Odpovědět
Profilova fotka
@mahev děkuji..benzínový je pohodlnější, ale bohužel drahý...a dvakrát ročně se to dá i s ele přežít:-D
Odpovědět
Dobrý den, taky o tom uvažuju. Takže mám takový asi blbý dotaz: jak se s tím pracuje? resp. co to s trávníkem udělá? a kdy se tím má trávník projet?
Odpovědět
Asi před rokem jsme kupovali na chatu elektrický vertikutátor a jsme spokojený. Byl to tento typ http://www.obchody24.cz/vertikutator-... Sice má menší koš, ale za tu cenu to byla výhodná koupě. Výhodou je, že je možné použit nože nebo pružiny a má výkonný motor. V časopisu dtest obdržel 4. místo, což je za tuto pořizovací cenu skvělé. Nože vyčesávají starou trávu a drátky pak vyčešou zbytek. Lze ho používat jako vertikutátor či provzdušňovač trávníku.
Odpovědět
Profilova fotka
@janette86 S vertikutátorem se pracuje podobně jako se sekačkou. Vertikutátor prořezává drn, zbavuje travnatý porost plsti, mechu a provzdušňuje ho, také půdu, částečně ho zbavuje od plevelů. Pracuje se s ním na starších trávnících nebo dvouletých trávnících založených mačinovaním. Obvykle na jaře a na podzim. Vertikutátor mívá i sběrný koš stejně jako sekačka, ale počítejte s obrovským množstvím odpadu. Neuvěříte, kolik plsti dokáže vertikutátor i na malé ploše vyhrabat. Na velké plochy, se používají a také lépe obsluhují benzínové. Na menších plochách jsou účinné elektrické. Benzínové s výkonným motorem dokáží pracovat podle osobních zkušeností lépe, jsou silnější. Plochu procházíte v jednom směru jako se sekačkou a podruhé příčně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?