Vrtaná studna a její vydatnost?

Zdravím všechny, měl bych otázku týkající se vydatnosti vrtu po realizaci a o kolik se reálně ze zkušenosti tato vydatnost zvýšila či snížila. V mém případě mám vrt 45m hluboký o průměru 140mm s naměřenou vydatností 2,36m3/den. Díky za vaše zkušenosti.
Odpovědět
Všeobecně se traduje, že vydatnost by se měla čerpáním zvýšit cca o 1/4 s tím, jak se pročistí trhliny, kterými proudí podzemní voda. Na svém vrtu také pozoruji určité mírné zvýšení vydatnosti po tom, co jsem ho začal intenzivnějí používat, ale změřeno to zatím přesně nemám, protože mi zatím slouží jen jako voda pro stavbu. Ve vašem případě ale nevím k čemu ten vrt budete používat a jak velký máte sloupec vody, který můžete jednorázově vyčerpat, v případě že by jste chtěl tímto vrtem zásobovat RD, tak budete s největší pravděpodobností potřebovat ještě nějakou akumulační nádrž, do které budete čerpat pomalým proudem vodu a z ní pak vykrývat jednorázové velké odběry.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomasbur u mne se plus minus nic nezmenilo pouzivanim, sice mam jen neprasna mereni na zaklade vysky hladiny ale napr. kdyz vycerpam temer k cerpadlu (45 m) tak za 2 hodiny vyleze hladina temer stejne jako pri stoupaci zkousce po vyvrtani, takze pritok 0,3 l / sec je staly ta akulumace u vaseho pritoku bude asi skutecne nutna, obecne ten vrt ma proste malou zasobu vody
Odpovědět
Diky za komentáře a ano akumulacní nádrž bude nezbytná. Rimmer- v mém případě bude sloužit jak zdroj pro RD a vodní sloupec mám stále cca 44m.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?