Výsadba cypřišků - jak mají být od sebe vzdálené?

Profilova fotka
Budeme vysazovat cypřišky - cupressocyparis leylandii - do živého plotu . Potřebujeme pohledovĕ odclonit souseda a plot musí být hodně vysoký . V zahradnictví nám řekli vzdálenost 80 cm a na internetu jsem četla,že pro vytvoření hustého plotu má být v zdálenost 35 cm, což je dost rozdíl . Plot bude v délce 6 m. Máte někdo zkušenosti ?
Odpovědět
Ahoj, my jsme sázeli na 50cm a myslím, že je to ideální, za 5 let pěkně zkošatěly a jsou srostlé:) Na 80cm se mi zdá u cypřišů moc a 35cm zase málo. Jediné, na co pozor je , že jsou náchylné na prach, což jsem nevěděla, takže u cesty nám jich pár časem zašlo. Ale ty, co nemáme u cesty, tak jsou nádherné:)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak těch 80 cm je hodně, doporučuje se to sice při plánování vysokých plotů, ale dlouho trvá, než cypřiš udělá šířku a plot se zapojí... Vídám hodně takových 150 cm a víc vysokých plotů naširoko sazených a je to styl strom mezera strom... Majitelé budou ještě dlouho čekat... Při výsadbě po 50 cm už by měli pěknou souvislou zelenou stěnu :-) Ideální je těch 50 cm, stromy se brzy propojí... 35 cm je zase hodně málo, zvlášť při plánu vysokého plotu, kmeny by byly hned u sebe...
Odpovědět
Profilova fotka
Vše záleží na tom, jak vysoký plot chcete. Pokud chcete plot vysoký 2 metry a více, vysazujte dřeviny na vzdálenost 0,7-0,8 m až 1 m. Pokud si přejete plot do 1,5 m., vysaďte 2 rostliny na metr. Pokud plot nízký 1 metr, tak 3 rostliny na běžný metr. Na začátku všechno vypadá malé a nezapojené, ale jde o rychle rostoucí dřevinu a určitě se i rychle zapojí do husté stěny bez toho, aby si navzájem konkurovaly.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?