Vysoké keře k plotu pro rychlé zastínění (do 2m) - tipy

Potrebujeme soukromi od sousedu,tak chceme vysadit nejake kere k plotu ve vysce do 2m, delka plotu 30m a od plotu to chcrme dat do 1 m,. Jak to nakombinovat, aby to rychle zarostlo? Pripadne jestli ma nekdo foto. Thuje nechceme. Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mbaud:

Potrebujeme soukromi od sousedu,tak chceme vysadi…
@mbaud Ak to chcete extra rýchlo, budú to rastliny, čo budú náročné na údržbu a časté strihanie, pretože rastú rýchlo.
Odpovědět

@mbaud bobkovisen
Odpovědět
Já bych z vlastní zkušenosti doporučil Habr. Není tak drahý na pořízení, je nenáročný, rychle roste, dokáže hezky zhoustnout, stříhat stačí jednou ročně a navíc během roku mění barvy a tak se neokouká... Na foto vzadu za záhonem je habr po 4 letech od výsadby. Stříhán každý rok, vysazený jen v jedné řadě s rozestupy 50cm. Na druhé straně pozemku máme ptačí zob a ten roste o poznání pomaleji. Zatím jej po 4 letech nezatracuji, ale habr za mě lepší... U bobkovišně je riziko, že po několika letech kdy je plot krásně zelený přijde silnější mráz a nějaká rostlina bobkovišně umrzne, to po x letech růstu zamrzí a v plotě bude na několik let díra.
Odpovědět

@mbaud Čemu říkáte "rychle"? Pokud "hned", tak asi jedině thuje. Pokud za 4-5 let, tak habr.
Odpovědět
Živý plot se dá koupit už rozpěstovaný na větší výšku - několikaleté rostliny. Nevím jaký máte rozpočet, cenově je to poměrně nákladné, na druhou stranu je výsledek vidět hned.
Odpovědět
Cipřišovec
Odpovědět

@mbaud vlastní zkušenost nejlepší a nejvíce vyrostli bobkovisen a blýskavka. Jsou neopadavé, takže hezké i v zimě. Blýskavka má do červena nové listy a krásné kvete. Jinak jsme zkoušeli i další jako motýly keř, červený javor, muchovník, fortenzie, hortenzie. Ale tohle je na déle a opadavé.
Odpovědět
Jilm sibiřský.
Odpovědět
Já bych zvolil kombinovaný živý plot habr a ptačí zob.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě je nej habr, pokud ho ještě předsadíte trvalkama, bude to vypadat nádherně. Dají se koupit i vzrostlé sazenice. Jilm roste rychle, velmi rychle, pokud chcete 2 m výšku, ustříháte se. A bobkovišeň... ta je pořád stejná, za mě umělá. Ptačí zob je krásný, zvlašť když se nechá růst volně. Já bych volila jednodruhový živý plot. Nevím, jakou máte představu o zahradě, ale jednodruhový Vám dá větší prostor pro další realizaci. My třeba máme vysazené traviny u plotu a predsazené trvalkama, ale toto řešení není vhodné, pokud potřebujete skrýt pohled od sousedů. Dalším řešením je kombinace živého plotu a nepropustné zdi, tam, kde se potřebujete nejvíc odclonit. Pěkně to tu plochu rozbije a působí zajímavě 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?