Z čeho vysázet živý plot?

Profilova fotka
Poradite mi z ceho vysazet zivy plot,ktery bude celorocne zeleny,rychlerostouci do max vysky cca 2metry.nemame v planu ho jakkoli upravovat.aby nebyl jedovaty.Proste bezudrzbovy zivy plot 😊.Nadmorska vyska 250m.n.m. Diky
Odpovědět
@jitkagracova každý živý plot se musí udržovat, aby byl hezký... Jestli chcete bezúdržbový, nedávejte živý plot :-D :-D
Odpovědět
@jitkagracova no taký nepoznám.striháme 2krát ročne.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za odpovědi :-). Tím živým plotem jsem asi teda myslela jehličnaté stromky - nejčastěji tůje. Ty se přece nemusí stříhat...?Ale chtěla jsem poradit ještě nějakou jinou rostlinu, která by se nemusela stříhat a dorostla by do cca 2 m...
Odpovědět
Tůje se stříhat také musí, nevím jestli všechny druhy (možná jsou nějaké zakrslejší kultivary) ale alespoň ty co máme doma, tak ty stříháme. Výšku i šířku volíme podle sebe a myslím že to vypadá líp, když jsou tůje upravené.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitkagracova Myslím, že každý živý plot vyžaduje alespoň minimální údržbu (zálivka, přihnojování, střih). Nejvíce Vašim požadavkům se bude blížit plot z původních druhů keřů jako Bez Černý nebo hloh jednosemenný. Tyto druhy jsou dobře přizpůsobené našim podmínkám a proto by péče o ně měla být výrazně jednodušší než o klasický živý plot z čínských nebo amerických rostlin.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitkagracova tůje se tedy stříhat také musí, nevím proč si myslíš, že ne :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Bohuzel nemam foto,ale mame v okoli nekolik domu,kde maji tuje jen jako stromky a nestrihaji je a zda se mi to celkem fajn
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda diky za tipy,mrknu
Odpovědět
Taky jsem se dnes na to dívala. Túje a cypřišky se časem asi stříhat musejí, rostou dost vysoko:) Líbí se mi osobně spíš listnaté, třeba tavolník (ale opadává, za to krásně kvete), bobkovišeň (ta je jedovatá, ale neopadá) a hlohyně. Ale koumám dál.
Odpovědět
@jitkagracova stříhat se musí opravdu vše. Je některé odrůdy víc a některé méně. Ale když chcece vzhledově hezký plot, bez stříhání to nejde a je jedno, co je to za odrůdu. Já mám listnatý, střih provádím tak 2x za rok a nevadí mi to. Je to lepší, než posilovna ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitkagracova Soused měl túje, které nestříhal. Za 10 let měly cca 5m, do dvou metrů to byly jen kmeny, prostě stromy. Koupili to noví majitelé a tohe byla naštěstí první, co šlo k zemi. Nejsem žádný zahradník, ale trochu péče potřebuje všechno.
Odpovědět
Tak já bych se připojila k otázce, listnatý, rychle rostoucí, klidně údržbový, klidně i mix rostlinek, raději nejedovaté druhy....též nadmořská výška cca 250m n. m., prosím poradíte? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@zenny2 já mám toto: http://www.zazracny-plot.cz/ A fakt spokojenost... Je to nejedovaté a za 2 roky vypěstujete krásný vysoký hustý plot. První dva roky je té práce víc, pak už je to pohoda a stačí střih 2x do roka.
Odpovědět
@blondynka400 Máte prosím fotku? A nevíte co je to přesně za druh?
Odpovědět
@jitkagracova u nás mají sousede thuje ( ty bych sice nejradší ostříhala na nějakou vyšku, protože už je dost vysoky a sstíní nám do baraku ) ale druzí mají cypřiš má okolo 2,5m a je pěkný i když ho nestříhají. A líbí se mi teda daleko víc než ty stříhané hranole. I když zas ohledně sousedu bych byla radši aby jste ho střihali, protože když si roste do vyšky do jaké se mu chce tak je to děsne stínidlo do baraku
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?