Zahrada, která je střechou na garáži - jaké rostliny dát?

Profilova fotka
Dobrý den! Potřebovala bych poradit s realizací zahrady, která je střechou garáže. Zahrada má hloubku cca 1 m. Zajímalo by mě, které rostliny byste doporučili na zahradu dát a zda byste rostliny nechali v květináči či byste kopali do země. Zatím máme na zahradě levanduli a buxusy, které jsme do země zakopali. V zahradničení jsem naprostý laik a mám strach, aby kořeny nepoškodily střechu garáže, jelikož by pak náklady šly samozřejmě na nás. Zahrada je orientována na JV a je hodně suchá. Původně zde nebyla pořádná zem, spíše kamínky, a nerostla zde ani tráva. Navezli jsme pár pytlů zeminy, hodně zavlažujeme, a tráva roste krásně. Předem děkuji za názory a pokud už zde podobné téma je (nenašla jsem), prosím o odkaz.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na tom , jakou izolaci střechy jste použila... s tím ze chcete zahradu na střeše jste měli prave začít už pri izolaci střechy... teda alespoň my to tak řešili ... nicméně izolaci střechy by neměly porušit skalnicky a různé podupokryvne rostlinky... nesadila bych velké listnaté stromy, pokud není k tomu uzpůsobena izolace Moje inspirace tady v odkazech https://homebydleni.cz/zahrada/rady-a... https://m.abecedazahrady.dama.cz/clan...
Odpovědět
Tak jestli to chápu, tak to máte v nějakém bytovém domě, obraťte se na developera/správce aby vám poradil, správně taková věc má být v manuálu užívání bytu.
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 Ano, bytový dům. Zajímalo by mě, jestli ma někdo osobní zkušenost. Od developera máme pouze informaci, že máme sázet jen rostliny s vodorovnými kořeny. Konkrétní informace jsme nedostali.
Odpovědět
Profilova fotka
@samasa Děkuji za odkazy. Kouknu na ně. Jak jsem psala níže, máme byt od developera, takže jsme přišli už k hotovému.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
V zasade ziadne velke stromy davat nieco ako tam uz mate. Riesil by som to trvalkovymi zahonmi alebo okrasne travy moznosti je dost. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?