Zahrada na klíč, od koho a na kolik vás vyšla?

Máte někdo zhotovenou zahradu na klíč od odborné zahradnické firmy? Od koho, kolik Vás to stálo a jak jste spokojeni? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Úskalí návrhu od realizační firmy: 1) zahradní architekt může být firmou "donucen" navrhnout rostliny, kterých se firma potřebuje zbavit 2) pokud je k realizaci návrh zahrady zdarma, může být zahradní architekt "donucen" udělat co nejlevnější návrh Pokud si vezmeš nezávislého zahradního architekta, může Ti vypracovat slepý rozpočet (tj. jednotlivé položky bez ceny), ty slepý rozpočet rozešleš několika realizačním firmám a pak si vybereš tu, která se Ti nejvíc líbí (nejlevnější, poctivá realizace, kvalitní materiály atd.). Já to mám pro své klienty rozepsáno na svých webovkách, aby každý věděl do čeho jde. Není návrh jako návrh...
Odpovědět
Profilova fotka
architekt není nikdy donucen, jen si někdy nechá i koleno provrtat ... nechci nikoho urazit, spolupracuji se stavebníky. Jinak postup, který navrhujete bych upravil a to tak, že bych asi chtěl doporučit firmu od architekta, nebo obráceně a podle ceny bych nevybíral. Potom taky záleží, jestli budu platit architekta na přímo, nebo přes realizační firmu formou provize. Návrh je stejně důležitý jako provedení.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s robertad, i když to o tom kolenu se týká převážně těch, co to dělají pro peníze, a ne kvůli tomu, že je to baví...jsem zahradní architekt na volné noze - momentálně na mateřské. Zatím jsem dělala návrhy zahrad, které realizovaly firmy, co si vybral majitel zahrady sám a můžu z vlastní zkušenosti říci, že domluva s nimi byla dooost těžká....výsledek byl v jednom případě úplně jiný, než návrh....takže pokud můžu radit, zahradu na klíč ano, ale pouze tak, jak píše nahoře robertad. pouze na doporučení firmy, případně architekta.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?