Zahradní architekt z okolí Prahy

ahojte, pomaly sa pustame do "projektu" zahrada a uvazujeme o zahradnom architektovi, aspon si nechat vypracovat projekt. Mate nejake tipy pripadne skusenosti s niekym (Praha a okolie)? Dakujem
Odpovědět
Profilova fotka
@akoinac a co si představujete - myslím, jaký typ zahrady? My budeme mít návrh zahrady odsud - http://www.zahradyhojnosti.cz/ ;-)
Odpovědět
@akoinac Doporučuji LandART ateliér, mají hezké návrhy a sami i zahrady rovnou zrealizují.
Odpovědět
@zmrz_lina :-) noo, v podstate nic zvlastne by som povedal. travnik, par krikov a vyriesit mierny svah od domu do zahrady, vyrovnat pozemok a poradit sa hlavne o roznych detailoch s niekym kto sa v tom vyzna.
Odpovědět
@casmaria dakujem, mate s nimi aj osobnu skusenost?
Odpovědět
@akoinac Ano, mám, chvíli jsem tam pracovala na brigádě a musím říct, že tomu opravdu rozumí (záleží jak moc se změnili lidi). Jen to chce se ze začátku opravdu domluvit na com co opravdu chcete, komunikace je základ. :-) A na detaily jsou experti... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@akoinac už jsem to psala v jiné diskusi, ale u nás zabodoval zahrady-stepanek. Pan Stepanek je bezvadný, zahrady i realizuje. Máme zahradu skoro 4000m2 a některé naše zlepšováky nám nahradil daleko levnější variantou. Zatím můžu říct, že za všechny řemeslníky, kteří se nám na domě vystřídali, je on úplně top (a to pouze zedníci byli korunovaní debilové, jinak to šlo:-))
Odpovědět
@nininka23 Promiňte, ale nemůžu jinak než reagovat. Pana Štěpánka doporučujete již po druhé (alespoň co čtu) a jeho práce je opravdu amatérská a do zahradního architekta má hodně daleko. Člověk, který se na svém vlastním webu chlubí tímto, to mě není zahradní architekt, ale jen obyčejný zahradník co udělá to, co se mu řekne a správně neporadí, jak by zahrada měla fungovat...
Odpovědět
Profilova fotka
@casmaria Vidíte a my s ním jsme moc spokojení. Dokonce mu ani nemusíme říkat, co má dělat:-) Dávám na něj typ a nikoho nenutím, aby s ním spolupracoval. a i zahradník může být šikovný, ne? ;-)
Odpovědět
@nininka23 Pan Štepánek šikovný být může, to mu neberu. Ale dávat si takové reference na svoji webovou stránku, tak to už o něčem vypovídá... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@casmaria vidíte, já netvrdím, že zrovna tohle pojetí se mi líbí, ale zároveň jsem si říkala, že i vy jste si s výběrem fotky dala záležet:-) To taky o lecčems vypovídá .... nezkoumala jsem, čím se zabýváte, ale můj tajný typ je trošku dražší konkurence :-) Asi to už nemá cenu řešit, my jsme spokojení a to je to hlavní...
Odpovědět
@casmaria @nininka23 tak ono je realny rozdiel ci to niekoho bavi a je sikovny, alebo to niekoho bavi, je sikovny a vystudoval ten obor.
Odpovědět
@nininka23 Ano těch perliček tam má pán docela dost :-D To není jedna z mnoha... Ale tak třeba vám zrovna navrhl hezkou zahradu přírodě blízkou a především funkční. Tohle jsou třeba jen jeho špatné začátky, co já vím. Ale on to má v referencích a dobrovolně si to dává na svůj web, což nechápu. Na základě jeho vlastních referencí bych se pro něj prostě nerozhodla. Nahlédla jsem do vašeho alba a zatím tam od něj nemáte nic vyfocené, takže nemohu porovnávat s tím co má na webu. @akoinac Když se tím chce někdo živit, měl by daný obor taky dobře zvládat.
Odpovědět
Článek se načítá
@casmaria Mazec :-D :-D dík za typ, komu se vyhnout!
Odpovědět
@mon_luk Ale zase každé zboží má svého kupce, jak se říká... Určitě jisté uživatelky modré střechy by rády využily jeho služeb :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@casmaria Ne vyfocené nemám nic, to máte pravdu....a abych pravdu řekla, tak si nejsem jistá, že tam něco dávat budu....mám tady trošku pocit, že kdo nemá kuchyňkou desku z technistone, sedačku phase, děkorační prvky v nordic style a na dvoře mezi slepicema aspoň dva bazény, ten jakoby nebyl :-) Ne popravdě, každý si domů dá, co se mu líbí a nejsem zvědavá, aby mi to tu nějaký samozvaný estét hanil.
Odpovědět
@nininka23 To máte pravdu nordic stylem se to tu jen hemží, ale já myslela, že se bavíme o zahradě?
Odpovědět
Profilova fotka
@casmaria ja se s vámi bavím o nordic stylu? To jsem nějak prehledla.
Odpovědět
@nininka23 Téma zní jasně, obě jsme napsaly svůj názor, tak proč se v tom dále šťourat?
Odpovědět
Profilova fotka
@casmaria No já se v tom nešťourám, vy jste tady ze mě dělala blbečka, který nemá ponětí o tom, jak má co vypadat. Ale v podstatě děkuji, já si prohlédla stránky, které propagujete vy (nevím, zda jste přímo zahradní architekt) s tím zda jsme nepochybili a došla jsem k tomu, že v jeho a vaší tvorbě nevidím žádný zásadní rozdíl. Tím se Vás nechci dotknout, ale dle vystupování jsem opravdu čekala, že z realizací padnu na zadek. Nic nebudeme to dál řešit, pro mě je důležité, že se spolupráce líbí nám a třeba bude spokojený i někdo další. Toť vše.
Odpovědět
@casmaria Já se obávám, že tohle není problém pana Štěpánka, ale obecný požadavek trhu a vžitá představa krásné a udržované zahrady :(
Odpovědět
@nininka23 Vy vážně nevidíte rozdíl v tom co jsem postovala od pana Štěpánka a v tomto (viz obr. dole)? V tom případě se opravdu nemáme o čem dál bavit. @atilius Ano máte pravdu, trochu se na tom podepisují i přání zákazníka. Ale dobrý architekt má trochu klienta nasměrovat a poradit mu, a ne bezhlavě dělat to co se po něm vyžaduje. Pokud by se svojí prací nebyl pan Štěpánek spokojený, tak si to nedá do referencí. Podle mě si tím trochu uškodí, což je škoda...
Odpovědět
Profilova fotka
Ano vidim, ten hlavni bude v rozpoctu. Mate pravdu nemame se o cem bavit. Ja jsem spokojena, nemám potrebu nic menit a je pro me dulezite, ze s vetsinou lidi, s nimiž pracujeme ,zajima, co chceme my a ne ze nas směřují, kam chteji oni. To je z me strany vse.
Odpovědět
@casmaria Proč by si to nedal jako referenci, když se tohle lidem líbí? Pořád je to byznys. Lidi dneska chtějí bezúdržbovou zahradu (na které následně tráví hodiny zaléváním a sekáním, protože mají citlivý monokulturní trávník), mulčovací kůru, pár zálivů kolem plotu a čím víc se to kroutí, tím lépe, pak k plotu vyfrknout tůje a ideálně doprostřed bazen.
Odpovědět
@atilius A to je právě kámen úrazu, lidi si nechtějí poradit a jdou bezhlavě do něčeho čemu ani nerozumí...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?