Založení skalky

Ahoj , mám dotaz chci na zahradě ve svahu udělat skalku( kameny ,rostlinky , nějake jehličnany a vysypat kačírkem.) Nyni tam mám travnik (hřištní bez plevele) je nutné jej odstranit(zrýt) nebo mužu pokladat rovnou na travník. Samozřejmě přijde pod kameny jěště mulčovací folie proti prorustaní. Děkuji
Odpovědět
Já jsem manželovi trochu nadávala, když jsme zakládali skalku, protože pokládal textilii rovnou na plevel (nic si neporyl a vůbec nenachystal podklad)... Tvrdila jsem mu, že ty pampelišky a plevelisko prorazí tu textilii a bude to hrůza.. A světe div se, od založení skalky uběhly už 3 roky a nikde ani travička :-) Takže když jsme pak postupně rozšiřovali skalku, dělali jsme to pořád stejně, jen jsme vykučovali obří trsy plevele, aby to nedělalo guče pod textilí a pohodička :-D No, zahradnící by tohle raději číst neměli :-D
Odpovědět
@nicky215 takze kdyz nemam plevel jen hristni travnik tak by problem nemel byt. Diky :)
Odpovědět
@zufon Dle naší zkušenosti by to problém být neměl :-) V mém albu "okolo domečku" se můžete podívat na jaký povrch (porost) jsme to sadili :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U mě najdeš obě skalky. Jedna část skalek je úplně zryta, čistě vypleta, osazené kameny, přidané kytičky, bez mulče. Pak mám jeden kus skalky, kde jsem na trávu dala černou textilii, do otvoru zasadila půdokryvné jehličnany, sem tam dala šutr, obsypala kůrou, ale už ji nedosypávám, jehličnany se krásně chytly. Tráva nikde neprorůstá. Pak mám skalku-zrytou, bez textilie, sem tam keřík, vřes, kameny, obsypané kůrou na první dva roky, ale tu také nechávám a nedosypávám :-) Vše je u mě ve fotogalerii.
Odpovědět
Profilova fotka
@zufon Je podstatný rozdíl založit pravou skalku nebo jen vámi zmíněný ostrov. Při zakládání skalky je nutné zelenou plochu odstranit, nepoužívá se žádná textilie. Jen kameny, štěrk, písek. K tomu, aby skalka byla skalkou, se vysazují skalničky a kobercové trvalky do mezer mezi kameny tak, aby se mohly bezprostředně rozrůstat do všech směrů bez omezení textilie.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?