Založit trávník nebo dát kobercový?

Ahoj všem, máme dilema, založit trávník nebo nechat položit kobercový?? Je mi jasné, že kobercový je asi NEJ. Nacenili nám 103m2 kobercového na 26 000,- a založení ze semínek 10 000,- já nevím ale za semínka mi to přijde dost....je to samozřejmě i s přípravou, prací se vším všudy, člověk ty válce a vertikul. doma přece jen nemá. Je to i o financích, peněz už také moc není, ale zas když už dávat desetitisíce tak asi za kobercový ne??? Nebo co?? Nejdřív sem si myslela, že hlínu jen prokypříme (máme teď navážku) a prostě rozhodíme semena, uvácujeme a budeme zalévat...ale prý to chce vertikulovat, válet, stříkat, hnojit...jde mi hlava kolem. Brzy chceme napouštět bazén a opravdu nechceme stoupat do hlíny, ale zase měsíc čekat, než trávník vzejde?? Jak jste na tom vy?? Pořídili jse kobercový trávník levněji (jižní Morava) ?? děkuji za jakékoliv rady a postřehy.
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima teď jsme pokládali travní koberec, cena 1m2 při vašem odběru 100 Kč bez DPH. Pokládali jsme jej teda sami...
Odpovědět
@catt82 to by bylo super...ale asi nedokážeme upravit tu půdu :-( co vše se musí před??? Vertikutovat, válet, srovnat a pak je věda na pokládání??
Odpovědět
Taky teď studuju základní trávníku a pokud bych měla vaší nabídku, jdu do travního koberce. Nebudete se muset stresovat s přípravou, s tím co a jak se dělá a hlavně budete mít hned krásný trávník. Ty nervy by mi za těch 26 tis. stály. U nás by ta cena za travní koberec byla bohužel víc než jednou taková :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chcete napoště bazén a chodit nyní již po trávníku tak si dejte koberec, pokud tedy oželíš 26tis. Za měsíc ti tráva vyroste jen málo a bude pochozí nejdříve tak v srpnu a pěkně hustá bude až na jaře, vertikulovat není třeba, pokud je hlína kyprá tak se uhrabe, pohodí semenou, hráběma pohrabe a max můžeš zalévat, hnojí se až trochu povyroste, 100m2 je sranda práce, 10tis bych za to nikomu nedal =-) ale za měsíc pochozí nebude...
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima tady jsem 9. května zasel : http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs... a tady už to bylo v srpnu pochozí : http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs... takže cca 3měsíce....
Odpovědět
@carisima Naprostý souhlas s @petrsv1000 . pokud si to uděláte sami za semeno dáte max.1000,-Kč a to už musí být extrasupermulti. 100m2 je fakt pětník. Se divím, že by to nějaká firma dělala.
Odpovědět
@petrsv1000 3 mesice :-( to je dlouhooo
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima za měsíc to opravdu nebude... hodně záleží zda zaprší, pokud budou 30tky tak zapomeň na to, že ti trávník vyroste, většinou se zakládá max do půlky května, pak už to je pomalejší...
Odpovědět
Profilova fotka
Zasypu hlinou a jelikoz trava je nezmar casem to zaroste :)
Odpovědět
@carisima Sadili jsme si trávník sami, báli jsme se, že to bude věda a nebyla. Srovnal se terén, pomocí rotavátoru se rozbili hrudky (jde půjčit), pohrabali, vyrovnali pomocí latí a zaseli, 1x denně zalévali (v horkých dnech někdy i ráno). Někde jsme ji měli přikrytou bílou netkanou textilií, urychlí to růst. Hnojení, vertikulace, atd. - to jsme dělali až další rok. Zakládali jsme cca 500m2, asi necelé tři dny, ve dvou lidech. Tráva se sadila začátkem května, plně pochozí byla už koncem června (schválně jsem dohledala podle fotek). A viděla jsem sázet trávu v červenci, za 30° veder...hele a jde to, jen se musí kropit ráno a večer. Za měsíc a půl po ní litali. Rostla jako o život.
Odpovědět
@carisima Počítejte s tím, že ať už si pořídíte koberec nebo zasejete takovýhle trávník, tak se o něj budete muset dál starat pravidelnou zálivkou, vertikutací, hnojení atp. Osobně bych tedy za trávník 10t nedal, ani 26t za koberec. Tam bych měl strach, že mi to uschne a 26t bude v ....háji ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima my jsme teď sázeli cca 50m2 právě kvůli bazénu (máme malé děti a potřebovali jsme trávu v podstatě hned...); takže jsme to ručně poryli, vybrali plevel, rozbili hroudy, hlínu propískovali + přidali zahradní substrát, pohrabali, vyrovnali, pováleli a na to položili koberec. Samotná pokládka je proti přípravě podkladu naprostá pohodička ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Pokud je to jen 100m, můžete si to udělat sami. Ale příprava se musí dělat v obou případech. Srovnat terén, případně vyhubit plevel. Na všechno potřebujete nejlépe nějaký stroj, pokud nechcete otročit s motykou a hráběma. Setý trávník ale za měsíc nebude, i kdybyste mu po nocích vyprávěli pohádky.
Odpovědět
No přijde mi taky dost 10 tisíc dát za semeno..příprava půdy, jak píšete musí být tak i tak, takže když už investovat tak asi do koberce :-( ??? A jen zalévat a zalévat, protože vedra mají být už příští týden :-(
Odpovědět
Profilova fotka
I ze seminek se da vypestovat neco cemu se da rikat travnik za mesic. Ale musis mit automatickou zavlahu a ze zacatku zalivat 4x denne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?