Zavlažování Gardena - zkušenosti

Dobrý den, máte někdo zkušenosti se zavlažováním od Gardeny? Máme malou předzahrádku, tak se mi tam nechce dávat nic monstrózního a ta Gardena mi obecně přišla fajn, ale máme trochu atypickou zahradu a nevím co přesně zvolit. Ideální by asi bylo trochu kopnout do země a dát ty vysouvací postřikovače, ale bojím se, jestli jejich nemrznoucí systém skutečně funguje.
Odpovědět
Profilova fotka
@nimie jestli chces davat vysuvne postrikovace do zeme, jdi radsi do systemu od Hunter nebo Rainbird. Gardena je pomerne predrazena a jejich kvalit nedosahuje co se tyka zazimovani, tak se dela v podstatne stejne vsude - vyfoukat kompresorem, aby trubky zustaly suche. nic jineho nefunguje. Trubky v zemi jsou cca 20-30cm pod povrchem, takze to rozhodne neni nezamrzna hloubka.
Odpovědět
Jak uz zaznělo výše, Gardenu raději ne. Mají ji dva moji známí, oba jsou nespokojeni. My máme Hunter 4 roky, žádný problém, spokojenost. Po sezóně před zimou musíte samozřejmě každy systém vyfouknout.
Odpovědět
My jsme jen po zahradě rozmístili několik Gardena Pipeline zásuvek. V trávě to není skoro vidět, je to za slušné peníze, nemusíte chodit s dlouhou hadicí. Sám se rozhodnu jestli zavlažím hadicí nebo postřikovačem v daném místě.
Odpovědět
Profilova fotka
na rozvod vody po zahrade mam tohle http://maloobchod.irimon.cz/katalog/8... osobne mi vyhovuje uzaviratelny ventil vice.
Odpovědět
Jak je na tom Hunter cenově a instalací? Představovala jsem si ideálně něco, co bychom zvládli namontovat sami (zahrada je malinká, má 60m2 jenom). Že se to musí zazimovat, to mi nevadí, spíš mi šlo o spolehlivost toho systému - vyfoukám to kompresorem a ono to stejně praskne po roce apod.
Odpovědět
Ještě upřesním, chtěla bych to primárně kvůli dovoleným apod., nevadí mi jí zalévat (ač občas člověk ocení automat), ale když jedeme na týden, dva pryč, tak po návratu můžu začít zahradu dělat celou znovu.
Odpovědět
Profilova fotka
@nimie hunter se da instalovat i svepomoci je to stejne jako gardena. Komponenty se pouzivaji i na golfovych hristich a mestskych parcich, takze urcite vydrzi. Cenove je mozne se podivat do maloobchodni sekce na irimon.cz coz je jejich dovozce do cech. Jsou ochotni i poradit pripadne dat kontakt na realizacni firmy. Maj celkem dobre udelanej katalog, nicmene se nektere komponenty daji na jinych eshopech koupit i o neco levneji. Ja vybiral u nich ale nakonec mi to delala firma protoze to nevyslo moc draz nez samotna cena konponent. Jsou levnejsi nez gardena.
Odpovědět
Profilova fotka
@nimie otazka je jestli chces resit jen travnik nebo i kere a kytky. Pak se pouzivaji jine komponenty, hunter i rainbird je maji v nabidce taky.
Odpovědět
@jumpmans potřebujeme všechno, i keře (jsou po okrajích) i trávník (umístěn uprostřed). A teda úplně ideálně nějakým zázrakem i pár květináčů, které stojí mezi keři, ale to chápu, že už si docela vymýšlím :-D každopádně moc děkuji za odkaz, hned tam mrku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?