Zděný zahradní domek/dílnička

Profilova fotka
Připravuji základovou desku v zámrzu o rozměru 7x3,5m. Chci postavit zahradní domek/dílnu, viz foto. Předpokládám, že z porfixu, nebo něco podobného. tl. stěn 250mm. Máte někdo něco podobného? Případně nákres? Co by jste doporučili za materiál? porofix,ytong, nebo dřevo KVH. Jaký sklon střechy. Jsem lajk, bude mě s tím pomáhat zedník, ale podrobnosti, materiál atd. si mám vymyslet sám. Možná bych uvažoval i o fasádě ze dřeva, vypadá to pěkně. Díky za jakékoliv informace.
Odpovědět
@pavel_picek Sklon střechy bude záviset od krytiny jakou chceš použít. Podívej se na technický list. A stejně tak ta pergola s plochou střechou a ze dřeva mi příjde trochu problém kvůli vodě. Vždycky je lepší mít nějaký sklon.....
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius krytinu bych asi dával šindel , nebo plech. Ta pergola by nebyla zastřešená, asi by tam byly jen trámky , případně pod nimi by byla zatahovaci plachta.
Odpovědět
Nevim jak se ti to hodi designove, ale zvazil bych sedlovou strechu. Vloni jsem si postavil domek 6x4 a u sedlovky mam krasne podkrovi na uložení materialu, tramu, hranolu atd. Stavel jsem z Best unika, v te dobe, co jsem to kupoval ( cca 2-3 roky zpet) vyslo nejlevneji. Krytinu mam tasku jako na dome . Sindel ti vubec nedoporučuji, to bych nechtel ani zadarmo, kdyz uz, tak ten plech bude mit rozhodne vyssi zivotnost. Udelal bych zdeny, ackoliv bydlim v drevostavbe a jako hobby mam tesarinu a truhlařinu, tak KVH je dnes za nesmysl.
Odpovědět
Já doporučuji termalicu je to jak Ytong ale polský za pár korun na klasický RD bych to nebral ale na kůlnu to bohatě stačí.
Odpovědět
@pavel_picek Můžu se zeptat, jestli už máte přibližný rozpočet? Uvažuji o něčem podobném...
Odpovědět
@pavel_picek @Horst Fuchs Mám postaven domek 6,5x3,5m s plochou/šikmou strechou, deska klasika, zdivo ZB Izobeton 20, metr byl za 300kč. Strop kvh 10x10 po 60cm, na tom cetris 12mm, pak navrena IPA. Sklon 1šár a atika 1 šár (oplechování a okap). Dveře a okno z obi cca 6k. Fasada 5cm eps (nebude vytápění), mezi trámy zbytky eps ze stavby. V tomto stavu to stálo cca 150k. Chybí natažení eps do lepidla a barva + nějaká podlaha asi gumová, na beton nemám misto, abych schoval radonku. Není to levná záležitost, a to je použito dost zbytků atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@mpavka @Horst Fuchs tak zatím mám hotovou desku, cca 40k Kč. Objednal jsem pórobeton (porfix není) 25x25x49 a U-Profily jako překlad a věnec. cca 50k Kč vč. lepidla. pokračuji dále. Střechu bych udělal podobně jak píšeš @mpavka. Náhodou nějaké fotky by nebyly? Díky.
Odpovědět
@pavel_picek Nemám aktuální foto (dveře, okna, střecha, oplechování, okapy a fasáda před lepidlem). Jinak jsem zapomněl říci, že mi to staví chlapi za 170Kč/hod. Koukal jsme do výkazů a jsem celkem na 170k, z toho je práce 40k. Jinak deska byla za 49k z toho 5k práce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Zatím pokračují takto
Odpovědět
@pavel_picek Podle fotky to vypadá, že to máte v hranici pozemku a střechu vyspádovanou k sousedovi. Pokud ano, tak je to zralé na problém.
Odpovědět
@milanq Ale taková stavba přece musí mít povolení od SÚ. Takhle by to asi nepovolili, ne?
Odpovědět
@jozkakomosny Máte pravdu. Pokud stavba není alespoň 2 m od hranice pozemku, je třeba minimálně územní souhlas od stavebního úřadu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@milanq treba tam je dohoda se sousedem ze tam bude ryzove policko 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Tak okap tam asi bude a ten bude sveden na svůj pozemek. Se souhlasem souseda by s tím SÚ neměl mít problém.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?