Možnost živého plotu bez pletiva?

Zdravím, zkoušel jste někdo sázet živý plot bez pletiva? Nemáte nějakou radu co použít, jak vysázet pro lepší hustotu a případně čeho se vyvarovat?
Odpovědět
@ookami_hime tak je otázka, jaký živý plot si představujete, co má plnit..
Odpovědět
@jaroslav1987 původně jsem myslela klasický z thují, ale teď di nejsek jistá. Nicméně byl by na hranici s chodníkem...
Odpovědět
@ookami_hime já osobně bych nesázela bez plotu, spíš jde o to, že plotem máš prostě ohraničen pozemek i kvůli nevítaným hostům, kor k chodníku. Keře taky chvilku trvá než vyrostou a budou husté, plus údržba, nedávat blízko chodníku ani plotu!!! Thuje ne obyčejné, ty nejsou na živé ploty.
Odpovědět
@ookami_hime a jiny plot tam nebude? A brána nebo branka?
Odpovědět
@ookami_hime já bych se jen živého plotu nebála. Pokud nepotřebujete klasický plot třeba kvůli zvířectvu, tak bych do toho šla. Krásný živý plot má @mirimi. Má ho tuším z brestu a vypadá moc krásně.
Odpovědět
@jaroslav1987 navazovalo by to na dřevěný plot (boční hranice sousedící se sousedem) a úplně u kraje bude branka s vjezdovu branou.
Odpovědět
Profilova fotka
asi bych směrem do ulice alespoň nízký pletivový dala - aby k vám nechodili cizí psi a vy se mohli pořídit svého :-) živý plot není neprůchodný, lidi se při troše vůle dostanou přes jakýkoliv plot (kočky taky), ale kvůli psům (nebo srnkám, dle lokality), bych tam natahla něco, co zaroste
Odpovědět
Všem moc děkuji :) a myslíte, že by stačilo lesní pletivo nebo je lepší dát k těm rostlinám něco jiného?
Odpovědět
Já řešil to samé a z důvodu nějakých normálních nákladů jsem dal jako základ uzlové lesnické pletivo, které nádherně prorostlo a plní skvěle svou funkci. Rozhodně bych neřešil nějaké složité řešení - jde hlavně o 100 - 120 cm. :) Osobně mám toto - https://cdn.myshoptet.com/usr/www.lev...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@ookami_hime Možností na výsadbu živého plotu z dřevin je mnoho. Třeba si však předtím odpovědět na otázky, jaký by plot měl být - stálezelený nebo opadavý a do jaké výšky či šířky má být. Ze začátku by bylo vhodné mít alespoň dočasné oplocení, které později odstraníte. Živý plot dokáže být časem plnohodnotným plotem i bez oplocení pevného.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?