Žlutá tráva, poradíte co s tím?

Dobrý den, potřebuji poradit s trávníkem. Zasadili jsme jej na podzim 2016, do léta krásné zelený, v létě začal žloutnout. Poradíte jak jej oživit? Jestli má málo vody ( máme závlahu), máme drenáž kolem terasy a pod skalkou. Nebo jestli jej slunce spálilo? Musí se znovu zasadit, nebo stačí pohnojit a zvertikutovat?
Odpovědět
Profilova fotka
na jare zvertikutovat, pohnojit startovacim jarnim hnojivem v lete pak 1-2x prihnojit podle toho, ajke hnojivo budete mit. na podzim pak opet jine hnojivo, ktere je urcene k vyzive travniku pred zimou.
Odpovědět
Po jarní vertikutaci,pohnojení a zavlažení bude v pořàdku,
Odpovědět
Profilova fotka
@eviknufik když ho zvertikulujete a pohnojíte jarním hnojivem, tak se podle mě zase vrátí zpět na svou zelenou barvu a bude v pořádku.
Odpovědět
Profilova fotka
trava je plevel poradi si sama :-D
Odpovědět
díky za rady, doufám, že to bude stačit, bo by mne asi porazilo, kdyby se musela sít znovu. mam obavy, ze jsem to v létě posekala na krátko a sluničko ji spálilo:(
Odpovědět
@geodett Tahle ne ;) A to je ten problém ;)
Odpovědět
@atilius jaký problém?
Odpovědět
@eviknufik monokulturní trávník citlivý na kde co.
Odpovědět
@atilius zátěžový:) ten by měl vydržet kde co, ale vypadá to, že ne:)
Odpovědět
@eviknufik zátěžový, podle mě, znamená, že po něm můžete chodit a vydrží. Ale neznamená to, že není citlivý na slunce, vodu, plísně, sucho a já nevím co. Má to jednu vrstvu kořenů (do stejné hloubky) a je právě nutné se o to starat vertikutací a hnojením na jaře, na podzim, pravidelně kropit, sekat a atd.. Ale koho to baví a má rád pohled do monotonní zelené, proč ne.
Odpovědět
No vertikutovat to na jaře budeme určitě, loni jsme to nedělali, bo tráva byla ještě mladá a měli jsme strach, že vyrveme kořeny. Snad to pomůže a bude to ok, monotónní zas tak není, je tu plno kokosky, pampelišek, bodláku:) tak s tím taky bojujeme, hlavně s bodláky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?