Asfaltové pásy a polystyren

Dobrý den prosím o radu jak nalepit hydroizolaci na základovou desku když mám desku obšalovanou polystyrenem. Budu dávat asfaltové pásy ICOPAL VEDAG GLASBIT G200 S40 tl.4mm RADON role 7,5m2 a zatím budeme dávat jen pod obvodové zdivo jenže jak bych pás nahřál (tavil) tak mi automaticky shoří i polystyren po stranách ( hydroizolace se nebude přehýbat přes základy, bude pouze na desce ) . Má s tímto někdo již zkušenosti a poradil by prosím ? Děkuji moc za rady, dám sem i foto pro představu.
Odpovědět
Nám hydroizolace nikde se nepřehýbá a končí ze zdivem zároveň z venkovní strany a ničemu to nevadí
Odpovědět
@jirca456 dost zalezi na tom jaka bude vyska finalniho terenu. Hydroizolace by mela byt idealne 20-30cm na finalnim terenem (kvuli snehu atd…)
Odpovědět
No jde mi hlavně o radu jak mám natavit teď v této fázi asfaltové pásy na základovou desku kolem polystyrenu který vidíte již nalepený z boku ( kterým se šaloval barák ) ABY JSEM JEJ FLAMEXEM NESPÁLIL ! První jsem napenetroval jen kde bude zdivo jak vidíte a teď na to potřebuji natavit/nalepit hydroizolaci ve formě asfaltových pásů. Zkrátka JAK ABY JSEM NESPÁLIL POLYSTYREN KOLEM ZÁKLADU ! Děkuji 😄
Odpovědět
Profilova fotka
To sú tu zase blbé rady... tak buď natiahnite EPS do lepidla alebo si zožente kus dosky alebo hocičoho, čo odolá plameňu, ktorou EPS zakryjete kým asfaltový pás nahrejete. A nenahrievajte moc, aby sa EPS po priložení pásu neroztavil.
Odpovědět
@jirca456 Pár dní zpátky jsem psal, jak jsem to dělal já. https://www.modrastrecha.cz/forum/zat...
Odpovědět
Díky za rady nakonec jsem to dělal ve dvou. Jeden nahříval pásy a roloval a já držel plech na polystyrenu aby jej flamex nespálil a kde je trochu spálené nebo rozežrané asfaltovým nátěrem tak se poté stříkne pěna a pohoda. 😄
Odpovědět
Prosím vás chci se zeptat ještě . Na konec jsem dal ICOPAL VEDAG FOALBIT AL S40 a chci se zeptat zda stačí 1 vrstva nebo dáváte 2 vrstvy hydroizolace ? ... Díky.
Odpovědět
@jirca456 Já dával dvě. Na tu druhou vrstvu lepenku bez hliníku.
Odpovědět
@jirca456 přesně jak píše kofein. Hliníková lepenka by vždy měl být krytá další vrstvou. Mělo by to být i v projektu. Jinak většinou se to dělá tak, že se lepí jen pásy v místech, kde budou zdi. Teprve po dokončení hrubé se dodělá celá plocha. Důvod je jasný. Potřebujete minimalizovat možné poškození.
Odpovědět
@zubr487 pod zdivo stačí, ale jen jedna vrstva ne ? Jako upřímně co jsem se ptal starších pardálů tak ti stavěli baráky a jen jedna vrstva a to byla ještě komunistická lepenka bez jakýchkoliv hliníků atd 😄 Nicméně zdivo založené takže není cesty zpět, ale ve vnitřním prostoru bych pak tedy mohl dát 2.
Odpovědět
@jirca456 starých pardálů se neptejte. Ti neřešili radon. Ta hliníková lepenka se tam dává právě pro omezení radonu a podmínkou jeho funkce je neporušení hliníkové vrstvy. Proto se dam dává ta druhá vrstva. Pokud chvilku pohledáte na internetu, tak si to snadno najdete. Případně se zeptejte projektanta.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro omezení radonu stačí modifikovaný asfaltový pás s nosnou skelnou vložkou. Narozdíl od toho s hliníkovou vložkou stačí 1 vrstva, neboť právě ten s hliníkovou vložkou nemá dostatečné mechanické vlastnosti a musí báát doplněn "sklem".
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jirca456 chlapi tady na fóru mají pravdu, ptát se starých pardalu je blbost, dnes je jiná technologie a vše se dosti zmenilo, doba jde dopředu. My máme také první vrstvu s al Radonelast a na to druhou ochranou vrstvu Skloelast 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@jirca456 ja daval jednu, ale pise se ze se maji dat 2, jestli mne sezere jednou radon to nevim
Odpovědět
No já udělám kompromis. Pod zdivo už jsem dal prostě jen jednu vrstvu foalbit tam to už nechám a do vnitřního prostoru pak prásknu foalbit a na něj hydrobit od značky ICOPAL. To se dá ne? 😁
Odpovědět
Profilova fotka
@jirca456 To musíte dohledat u výrobce zdali se takto může použít, takto jsem se dotazoval přímo technika z dehtochemy a mnou vybranou kombinaci schválil. Jde o to aby se ochránila ta AL vrstva. Pokud tedy nemáte vysoký radon, pak se používají dvě vrstvy proto aby se zamezilo prostupu radonu je to od určité hodnoty, to už ale řeší projektant.
Odpovědět
@jirca456 Ahoj, Já jsem to pokazil. Pod zdivo jsem použil OXIDOVANÝ ASFALTOVÝ PÁS NAVÍC S HLINÍKEM v jedné vrstvě. Jde o pás DEKBIT AL S40. Mam hotovou hrubou stavbu. A vcelku dost mám strach ohledně zemní vlhkosti. Radon neřeším, ten mám naměřen velice velice nízký. V ploše desky jsem zvolil ve dvou vrstvách modifikovaný asfaltový pás GLASTEK 40 special mineral. Ale to nejpodstatnější je podle mě zdivo. Tam vlhkost asi nejvíce prostupuje a ohrožuje stavbu. Já to prostě podělal, byla to shoda blbých náhod. A použil jsem pod zdivo to co jsem už použil. Člověk dělá chyby a já ji udělal. Naštěstí spodní vodu tam nemám. A terén plánuji pro jistotu udělat pod vodorovnou izolací. Holt budou do domu 2 schody. Riskovat, že mi někdy něco bude vhlhnout, nehodlám riskovat. Ten tvůj pás je modifikovaný nebo oxidovaný? V technickych listech je to zmateně napsané. Jaký přesně pás jsi použil. Pak jsi psal FOALBIT.
Odpovědět
@kopretina397 ICOPAL FOALBIT AL S 40 TOHLE JSEM TAL POD PÁSY S UŽ NA TOM STOJÍ OBVODOVÉ ZDIVO. Takže bych chtěl pak do vnitřního prostoru dát foalbit a na něj jeste hydrobit
Odpovědět
@jirca456 Takže to je úplně to stejné. Oxidovaný asfaltový pás navíc s hliníkem v jedné vrstvě.
Odpovědět
@kopretina397 přesně tak. Nicméně jsem v lokalitě kde není ani spodní ani tlaková voda základy jsou vykopané 1,5 metrů hluboko a čím níž se šlo tím větší sucho tam bylo když to řeknu blbě 😄. Takže nevím zda se mám něčeho bát a teď už proti tomu bojovat je asi pozdě. Nicméně i tak mi bylo řečeno od zedníků že tohle je v pohodě a standardní postup a například co se v okolí stavěli baráky tak každý má jen jednu vrstvu obyčejné IPY.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?