Betonovaní základové desky v zimě, nevadí to?

Dobrý den. tento týden nám budou dokončovat zákl. desku- máme pasy , budou hutnit zeminu a pak beton. Ale teplota tento týden bude už minus. Jestli to pak má vliv na kvalitu desky? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
No ono hutnit desku v zimě, kdy je zmrzlá zem je docela risk. Vím z okolí jeden případ, kdy hutnili v zimě, kdy trochu mrzlo, deska se zalila a část se propadla.
Odpovědět
Na betonaz v mraze hodne opatrne...bud pak beton rovnou prikryt a nebo naky primesi...ale rozhodne to neni idealni...loni sme delali desku jen pod kulny..tze se to nak neresilo, ale vrchni vrstva se nam odloupala;)
Odpovědět
Existuje nějaká přísada do betonu, když mrzne. Mám dojem, že by to měla dávat betonárka automaticky, od nějaké teploty, ale raději bych to nechala zkontrolovat.
Odpovědět
Důležitých je prvních 48 hodin aby to nepremrzlo, většinou betonarka přidává spis jen horkou vodu. Pod 5 stupňů tuhne beton hodně pomalu. Problém je spis hutnění mokré hliny
Odpovědět
Profilova fotka
@uhrin Betonování v zimě má svoje pravidla. Ale pokud nebude šíleně mrznout tak to nijak nevadí. V nejhorším případě to můžete dát pod plachtu. Pro jistotu. Hutnění by mohl být problém, ale .. záleží na podloží , jak moc je mokrá hlína, jak důkladně budete hutnit atd.. A pak by se Vám mohlo stát, že di do května nic nebudete dělat. Zkontroloval bych si na stavbě jak dlouho hutní a trošku motivoval ´´ dobrým ´´ slovem, ať to přejedou ještě jednou :-)
Odpovědět
@uhrin jsme na tom uplne stejne, mame vylite pasy a tento tyden by meli dokoncovat desku. Rikali nam ze do minus pet stupnu to muzou delat, tak snad vse bude ok.
Odpovědět
Jsme na tom uplne stejne. Mame pasy a rozhodli jsme se radeji pockat.Deska bude na jare.Mokrou pudu hutnit by byl zbytecny risk, radeji pockame do jara.
Odpovědět
Profilova fotka
my bychom do toho nešli a nechali to na jaro. teď už je počasí nevyzpytatelné a zrovna základy domu bych teda nepodceňovala.
Odpovědět
Děkuji za odpovědi .Asi necháme jenom zhutnit ,protože už máme kanalizaci , aby byla pod zemí.
Odpovědět
@kattyd ono nejen -5 přes den, ale i v noci. To není jen denní teplota ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@uhrin betonovat pri mraze problem neni, ale je se tomu nutne prizpusobit, obecne by teplota smesi nemela klesnout pod 5 stupnu, ihned po dobetonovani zakryt geotextilii a jeste se obcas dava i hlinikova folie pri opravdu velkych mrazech se pak jeste pod zakryti fouka teply vzduch hutneni - kazda zhutnena zemina pod deskou stejne casem poklesne, vlastni deska to musi vydrzet kdyz pod ni napr. 5 cm bude jen vzduch, ale pri tom mrazu bych to nedelal, tam by to pak klesalo urcite jeste vice - taky zalezi na materialu zasypuy do desky, pokud tam navezete betonovy recyklat a nebude zrovna celou noc snezit tak by se nic zasadniho stat nemelo
Odpovědět
Taky jsem to nechal na jaro. Zhutnil hlinu, jestě přes ní nasypu štěrk, ať to zatíží, ale ten zhutním až na jaře před betonáží
Odpovědět
Článek se načítá
@k_pavel to je mi jasne ze i v noci, u nas zatim pres den jsme v plusu a v noci je cca -2. No uvidime, vcera jsme se domlouvali s technickym dozorem ze to poradne dohlidne a v pripade ze by se mu neco nezdalo zalivani desky odlozime
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?