Cena základové desky + přípojky na dřevostavbu

Ahoj, chtěla bych se poradit kolik tak může stát základová deska + přípojky na dřevostavbu, která bude mít 88,5m2, nebo jak to přibližně zjistit. Bagr na výkop budeme mít půjčený zdarma i práci s ním, max. palivo budeme platit ale ani to možná ne. Přípojka na vodu bude také skoro zdarma - otec přítele dělá u vodohospodářů. S betonováním pomůže přítel. U stavební firmy, která nám bude dělat dům, nám odhadla, že by nás to mohlo vyjít na 225 000,- (zákl. deska 177000, hydroizolace-radonová 26550, přípojky 25000). Děkuju!
Odpovědět
@capveronika Pokud máte bagristu a ty věci kolem (voda, případně stavební připojka elektřiny), tak možná by nebylo od věci, kdybyste místo vyloženě firmy jen najala stavební dozor a materiál si zakoupila sama, podle toho co řekne dozor a pak případně jen sháněla pracovníky. Vyšlo by vás to o hodně levněji. Jinak ty ceny, co píšete, tak zhruba odpovídají, ale taky třeba záleží, jestli je to ve svahu, jestli je půda jíl, spodní voda atd. To byste měla najít někde v projektu, jestli projektant tohle všechno zohlednil....
Odpovědět
@skunkos Já sem to asi špatně napsala, stavební firma nám to právě dělat nebude, měli by tu možnost ale jenom kdyby sme opravdu chtěli. Což si radši zařídíme samy. Jen potřebujeme nějaký odhad a nemáme s tím ani jeden z nás zkušenosti.
Odpovědět
Jinak ve svah je mírný, co jsem našla na katastru tak sklon je 3-7 stupnu a jílovitá půda by to taky být neměla
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Věšteckou kouli tady nemáme nikdo, tak alespoň napište, kolik jste nakonec vyplázli…
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?