Dá se obejít bez čerpadla při betonování základové desky?

Zdravím. Zvažuji, zda se dá obejít bez čerpadla při betonování základové desky (12x12m a 13 cm silné, zároveň s okolním terénem), jelikož to není zrovna malá položka. Mám přístup z jedné strany a trochu horší z protilehlé strany. Vylejváte všichni desku s pomocí čerpadla? Jak dlouho to cca trvá? Jakou konzistenci volit S3 nebo S4? Kolik jste měli makáčů? Používali jste vibrátor? Děkuji Pěkný den
Odpovědět
Profilova fotka
@martin_s bez cerpadla podle mne lije desku vetsina lidi, potreba je jen vice pomocniku na rozhrnovani, zalezi co clovek uprednostni zda cenu nebo cas a namahu, my jsme byli na polovinu betonaze 2, pak 3 a s cerpadlem to trvalo necele 2 hodiny - deska 16,5x8,5 sila 12-18 cm. Vibrator nema podle mne na tuto silu vyznam.
Odpovědět
Profilova fotka
čerpadlo je podle mě zbytečná záležitost, pokud nestavíš v nepřístupném terénu. Některé mixy sebou vozí takový aparát nevím jak se to přesně jmenuje ale jsou to víceméně dopravníkové pásy a došáhneš s tím cca 14 metru od domichavače a použití stojí cca 1500 kč.
Odpovědět
Bez čerpadla si to neumím ani představit.
Odpovědět
My vylévali desku 13,25 x 8,75 m, výška 15 cm. Objednal jsem beton Cemex Compacton F6. Krásný rozliv, hrabičkama se krásně rozhrabával do stran. Na domíchávači mají žlab, který dosáhnul skoro do středu desky, pokud ti domíchávač zajede až k desce. Nejdříve jsem to na hrubo srovnali, já pak si vytvořil 2 metry široké prkno, kterým jsem to štoucháním srovnával.
Odpovědět
čerpadlo jsem měl pouze na vylití ztraceného bednění a věnce betonem.
Odpovědět
ahoj, my měli čerpadlo a hlavní problém přitom není cena čerpadla samotného. Problém je ten, že čerpadlo ti čeká, než se ti tam otočí mixy. Já měl součet prostojů skoro 2 hodiny. Jinak celkem tam byl 4 hodiny a vzal si 5500Kč což není moc. A to jsme dělali desku 200m2 ve 3 lidech. Čistá práce s čerpadlem tedy cca 2hodiny.
Odpovědět
Profilova fotka
@maximsoon u mne pumpa prostoje nemela jezdili 2 mixy takze spis cekal mix nez pumpa, jinak u mne cena kolem 2400 za hodinu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?