Dát nebo nedát betonové sloupy do pasů?

Chtěl bych se zeptat, zdali byste do pasů dali betonové sloupy (viz. fotky). Rozbít na kusy se nedají, protože v nich jsou železné výztuže. Vylívat betonem po jednom se mi to moc nechce a kdybych to dal do pasů, tak se bojím, že by se to betonem celé nezalilo a vznikl by tam vzduchový prostor. Nemáte někdo zkušenosti? Díky
Odpovědět
Shodou okolností právě takových kulatých sloupů(těch slabších, z lamp veřejného osvětlení), nacpal otec do základů domu snad 30. Bylo to před 40 lety a v domě není jediná prasklina, přestože to na jednom místě ošidil a základ nevykopal do předepsané hloubky. Je to kvalitní, armovaný materiál, já bych do toho šel bez obav. Samozřejmě s rozumem a dával bych pozor na rovnoměrné rozložení, aby byly všude dostatečně obteklé betonem a nevznikala "hnízda" jen ze samých sloupů. Použil bych ale jen ty celistvé, nerozlámané.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Nakonec jste ty sloupy použil a bez problémů?
Odpovědět
@marekned my jsme je pouzili, ale hned po akci manzel rikal, ze uz by nikdy takovou blbost neudelal. 🤦‍♀️ Staveli jsme cca pred 5-ti lety. Ted dodelavame druhou pulku a uz mel zase napinky, ze by si nejake sehnal 😂 Za me-pokud to mas do zakladu baraku, tak bych to asi nedelala. My jsme meli cca 70m dlouhy zaklad plotu, kde na konci byla navazka asi 2m a pak dal velky sraz. Ty sloupy to drzi krasne a za tu dobu se neobevila ani mala trhlinka. Akorat jsme meli asi vic proarmovane, nez mas ty. Osobne vidim problem v tom, ze musis udelat sirsi zaklad, aby beton obtekl ty sloupy a my jsme je navic prekladali castecne pres sebe. U zakladu baraku bych se bala rohu-tam to nemas jak svazat. Manipulace s nema byla taky silena.
Odpovědět
Zdravím, považuji to za padesátiletý přežitek a vytvoření v pasech ostrůvků s výrazně rozdílnými parametry.
Odpovědět
Nakonec jsem to dal do desky, kde je terasa 🙂. Pod barák jsem to nedával .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?