Základová deska - lať v betonu, může tam zůstat?

Ahoj, při betonování desky jsem si do výklenku k šalunku připevnil lať (viz obrázek, lať vyznačena červeně) abych mohl výklenek jednodušeji stáhnout. Myslíte, že tam ta lať může zůstat, nebo to mám vysekat? Předem díky za rady :-)
Odpovědět
Ničemu tam nevadí... Stejně na to přijde izolace a druhá vrstva betonu... Takže já bych jí tam klidně nechal.
Odpovědět
To se ptáš brzy, když už jste ji tam zabetonovali. Měli jste ji vytáhnout hned potom, co jsi jste to stáhli, a spravit tu spáru, dokud to živé bylo. Nechávat dřevo v betonu, to jsou nápady, ačkoliv člověk se na stavbách setká s ledasčím. Neviděl jsem, nepočítal jsem, nenavrhoval jsem ty základy.
Odpovědět
@ondra_cha no jestlipak víš, že sem ji tam nechal úmyslně :-D ... co by si na tom chtěl počítat? =-)
Odpovědět
@jervis Jestliže jsi ji tam nechal úmyslně, pak jo, však je to Tvůj kšeft. Třeba je to tak i v projektu, co já vím. A zrovna tam, kde je výčnělek z desky, takto desku přerušit, ale jo, to je jistě nový styl, kterému nerozumím... Vlastně asi už ničemu nerozumím, a asi je to moderní, tak ať Ti ta deska slouží...
Odpovědět
@ondra_cha ta deska je ve výklenku přerušená latí 20x40mm pod latí je přes 100mm betonu, navíc je tam zesílená armatura (kari)... pokud by si napsal "nechechávej to tam, dřevo se nafoukne a izolace to nemusí vydřžet" tak OK, ale řeči o tom jak si to nepočítal mi přijdou úplně z cesty... I tak díky za reakci
Odpovědět
Profilova fotka
@jervis nevidel bych v kusu dreva v betonu zadny problem, jen bych zariznul konce a nevybouraval nic
Odpovědět
@jervis No a proč jsi to nenapsal hned? Ostatní Ti odpovídají hned, že není problém, aniž vědí, co jsi tam nechal, to se docela taky divím. Lať a lať může být rozdíl, ne? Představoval jsem si kupříkladu střešní lať nebo něco takového, snad desku, fakt jinou lať, tak se moc nediv, že jsem Ti takto odpověděl.
Odpovědět
No já bych ji tam nenechal, vyndal bych ji ještě před doschnutím. Nedávno jsme špárali z betonových podlah dřevěný latě. Nacucali vlhkost a začali hnít po 30letech "konzervace".
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
My místo desky navařili roxor 6ku po kterém jsme stahovali výšku. Myslím, že je to mnohem optimálnější řešení. Jde o to mít svářečku a dát si s tím práci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?