Dřevostavba a odizolování vlhkosti. Jak jste to řešili?

Dobrý den, ráda bych se zeptala "chytřejších" :-) Jak jste vyřešili pronikání vlhkosti z venku do konstrukce dřevostavby??? Konkrétně myslím - dřevěný rám na základové desce versus okolní chodníky - jak to vyřešit, aby tam nezatékalo a nehnila ta konstrukce??? Chtěli bychom mít zámkovou dlažbu ve stejné úrovni s prahem vchodových dveří (to je ve stejné výšce jako konstrukce obvodové zdi), tak jestli tam nebude problém s tou vlhkostí??? Nevím, jestli jsem se vyjádřila srozumitelně :-) Prosím o vaše názory a rady, zda jste řešili něco podobného. Nebo zda budem muset být pod úrovní a řešit to nějakými schody??? Díky předem za info.
Odpovědět
pokiaľ to bude schované ja by som to natrel penetračným náterom a olepil lepenkovým pásom a nechal ju trochu trčať a ten kúsok naviac ešte zakopal popri konštrukcii 10cm do zeme, alebo potom drahšia varianta je (neviem, či pod zámkovú dlažbu existuje, ale pod inú určite) nedávať dlažbu priamo na poter, piesok, ale na gumové alebo kovové mriežky , ktoré odvedú vodu popod dlažbu von po spáde, alebo ma teraz napadlo, či byy nestačili drenážové rúrky hustejšie od seba pod dlažbu s malým priemerom aby sa moc nedeformovali, ale to by tam nesmel byť betonový poter, ale iba brizolit, alebo piesok. Iné ma nenapadá :) Záleží ale na tom, či tam budete chodiť s malou váhou alebo aj s autom...
Odpovědět
prípadne dať dookola dreva nopovú fóliu :) tá ide aj do zeme ako ochrana izolácie, materiálu...
Odpovědět
achelan: děkuji za info :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
janasku.........nevím jaký máte projekt, máme taky dřevostavbu od haas-fertigbau a je jasně stanoveno, že okolní terén musí být min. 30 cm pod deskou, kde je konstrukce(zjednodušeně řečeno).
Odpovědět
Taky máme dřevostavbu a u vstupu a garážového stání se dostáváme s úrovní terénu na úroveň podlahy. Máme natřeno penetrací a budeme lepit asfaltové pásy a dávat nopovku a pak zateplovat. Jsem zvědavá jak to chlapi vyřeší. Řešíme stejný problém.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?