Drobivé základy, co s tím?

Zdědili jsme domek,který byl postavený v roce 1966.Betonový základ má 1 m nad terénem,beton se ale stále drolí,už jsme základy očistili od volných částic a nahodili novým betonem,ale za 10let nový beton opadal a drolí se to dál.Poradí někdo co se základem dělat?
Odpovědět
Co takhle udělat ztracené bednění okolo základu a místo za ním vyplnit betonem...můžete použít i štípané tvárnice pro pěkný pohled... :-)
Odpovědět
na 90% se drolí protože je základ vlhký... pomůže až hydroizolace
Odpovědět
V zemi jsou všechny základy vlhký... :-) to by se pak asi drolily všechny....... podle mě použili špatný materiál...když stavěl otec dům přidávali do základu jako náhražku cementu kamenný prach a teď po 25 letech se to také začalo drolit....Otec to vyřešil tak že před to postavil stěnu z tvárnic a prostor za tím vyplnil betonem.... :-) :-)
Odpovědět
@zeedee betonový základ, který je v zemi se nemá proč drobit. Nepůsobí na něj žádné vnější vlivy. Tohle co má tazatelka, tak ja na povrchu a je to jen "vyzděná" zíďka na které stojí dům a ta postupně zvětrává.
Odpovědět
@requied myslím že píše betonový základ ne vyzděnou zídku.....takže podle vás všechny domy které mají obnažené základy a nejsou ošetřeny hydroizolací se budou drolit......? :-)
Odpovědět
To je-li doopravdy základový pás, který je vyvedený až nad terén (tak tomu z otázky rozumím já) a není kousek pod terénem a nad terénem tepelně izolovaný, pak je to jasné. Kapilární vzlínavost vody a působení mrazu jej časem spolehlivě rozeberou. I kdyby to byla zídka, ty jevy by se projevily podobně. Pomůže spravit to, odkopat to aspoň kousek do hloubky a provést tepelnou izolaci (vlhké to sice bude, jako každý základ, ale nebude na to moci mráz), a tomu betonu pak bude dobře.
Odpovědět
a štrk na betonovy zaklad bol vhodny? ----možno preto nasiakne a v kombinacii s mrznutim beton sa drobí dobry beton je nenamokavi
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?