Geotextilie do základové desky

Ahoj, opět se na vás obracím a žádám o radu. Řešíme otázku, kam umístit v základové desce hydroizolaci. Často se dává úplně nahoru, ale vzhledem k tomu, že budeme stavět dřevostavbu, to takto nechceme, jelikož nechceme pak hydroizolaci provrtávat, až se bude umisťovat dřevěná nosná konstrukce. Vím, že je další způsob, že se hydroizolace umisťuje mezi dvě betonové vrstvy, ale to zase musí jet 2krát mix a o něco se to prodraží. Teď jsme ještě slyšeli o jednom způsobu, ale přesně nevím, jak to je a zda to tak nějak vůbec jde. Že by se na štěrk položila geotextilie a na tu rovnou hydroizolace, pak teda asi kari sítě a zalít silnější vrstvou betonu. Šlo by to tak nějak nebo je to blbost? Děkuji za rady!
Odpovědět
Profilova fotka
No řekl bych že je to trošku blbost. Na geotextilii rovnou ipu?? A na co ji přivaříte?? Když už tak bych ji dal mezi dvě vrstvy betonu.
Odpovědět
@tomas981 No jo, to je fakt. To mi nějak nedošlo :-) Proč tam tedy někteří dávají tu geotextilii?
Odpovědět
Profilova fotka
geotextilie se dava, pokud se dela izolace z mPVC. Ale dava se vetsionu na beton. na ni pak ta mPVC a pak jeste jedna vrstva geotextilie. viz http://dektrade.cz/docs/publikace/mp-... v kap. 5.1 je uvadena moznost na hutnenou sterkovou podkladni vrstvu.. nicmene pocitej, ze budes potrebovat pouzit prave to mPVC, ktere je pomerne drahe a taky je hodne citlive na detaily, bez te profi svarovaci pistole se to neda delat. Zkousel jsem klasickou horkovzdusku a nakonec jsem si tu pistoli pujcil a chvili se s ni ucil... navic musis vyresit vyvedeni folie nahoru, neda se privarit, musi se pouzivat ty specialni poplastovane plechy na ohyby atp. Myslim, ze jednodussi varianta je proste kazdou kotvu podtmelit polyuretanovym tmelem. Tak zajistis, ze se ti pres diry zadna voda nedostane.
Odpovědět
@jumpmans To zní dost složitě. Tak asi zůstaneme u klasiky s dvěma vrstvami betonu. Děkuju!
Odpovědět
Profilova fotka
rozhodně bych ndala ipu,nevim proč ji všichni placj když je to nejhorší materiál a šílená práce,možna kvuli ceně?nevím?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 letech
Dobrý den, čím nejlépe oddělit štěrkové podloží nad odvětráním radonu od betonu základové desky, aby beton neprotekl? Někdo radí igelit jiný geotextilii? Pokud geotextilii, tak jakou? Děkuji
Odpovědět
@matma Já dával geošku 300g/m2.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?