Hydroizolace - jak na to?

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak vyřešit detail hydroizolace. Mám ošalovanou desku polystyrenem. Mám tedy lepenku dát zároveň s polystyrenem nebo jak tento detail vyřešit? Protože tu lepenku už na sokl nikam nenalepím. Jak jste to řešili vy ostatní? Děkuji.
Odpovědět
@sendy9 Tak to si rád počkám na odpovědi. Já jsem nechal přesah přes extruďák asi 10 cm a teď budu přemýšlet co s ním. Někde jsem viděl přesah ohnutý nahoru a přeplátovaný v horní části dalším úzkým pruhem lepenky.
Odpovědět
@r4d3k74 Přesně takhle to zatím teda plánuji taky.
Odpovědět
@r4d3k74: cituji odpověď od projektanta, kdy jsem se.ho ptal jestli nastavit dolů, nebo nahoru. Ohledně natavování přesahu... ten pás se dost dobře nedá natavovat na opačné straně, než je k tomu určen (mívá posyp pískem břidlicí a podobně, ale ta "lepivá strana" je zespodu, kde je k tomu určené doplnění polyetylenovou fólií. Čili je vhodné přesah zahnout dolů a nový pás směrem vzhůru případně přeplátovat přes to. Někde jsem četl, že to někdo řešil že tam dal plech trošku nahrál a pridelal, ale nevím.
Odpovědět
@zaplik1 JJ, zpětný spoj, ale vzhledem k ošalování desky polystyrenem natavit pás dolu nelze.
Odpovědět
Tak kdo ještě šaloval polystyrenem? :-)
Odpovědět
Mám stejný problém.... Neporadil by někdo? Kousek jsem zkoušel natavit směrem dolů, ale opravdu to moc nejde a polystyren jsem trochu ztavil :(. Zkoušeli jsme jak plech - ten propustí teplo a zdeformuje polystyren, tak prkno, ale to zase nedolehne úplně k cihle a problém stejný... Druhý pokus byl ohnout nahoru a přelepit dalším pásem. To mi přijde jako lepší řešení, ale nevím jestli je to správně? Jak to potom bude s fasádou? Půjde přes to natáhnout? Nebo se musí izolace natáhnout do přesně stejné výšky a fasádu udělat jen přes cihly, na konec izolace dát nějaký rantl a spodek přetáhnout třeba marmolitem? Foto přiloženo, děkuji předem za rady...
Odpovědět
@akrij A nezkoušeli jste třeba tohle? http://www.denbraven.cz/denbit-asfalt...
Odpovědět
@sendy9 Tak co, už jsi to nějak realizoval?
Odpovědět
Profilova fotka
@teron s denbit bond jsem delal a je to strasna sra.ka. mnohem lepsi je od bostiku. s tim denbravenem se naprosto silene pracuje. bostik ma perfektni konzistenci a jde krasne rozetrit. Delal jsem tim strechu, vzal jsem ten levnejsi a bostik jsem mel jen na zbyly kousek, kdyz jsem nechtel kupovat cely 5kg kyblik denbravenu. jeste tyden jsem si pak nadaval, tech usetrenych par korun za to nestalo jinak nevim, jak dobre by to drzelo na svislych plochach. jedine nahoru na cihlu natavit a pak zkusit nalepit na ten perimetr tim lepidlem. jestli to bude drzet, kdyz na tom asfaltovem pasu mas tu ochrannou mikrotenovou folii. ja pouzival jen pojistny hydroizolacni pas bez te folie ktery se standardne pouze pribiji.
Odpovědět
Zítra to zkusím následovně: - koupím to lepidlo za studena a zkusím s ním přilepit ten 10-15cm přesah izolace směrem dolů na XPS - pokud bude držet, nalepím pásy směrem dolů (poslední fotka). Ty už celkem drží - trochu víc roztavit a tím jak je XPS drážkovaný, to vcelku drží... - na zimu to chci alespoň částečně zahrnout, aby se tam nedržela voda jako do teď. - jelikož cihla bude nad tereném jen pár cm, máme napsáno v PD vytáhnout izolaci 30cm nad úroveň terénu. Tomu pořád nerozumím, jak to pak bude s fasádou? Ale zatím to nechám, příští rok buď dolepím pásy nebo dám nějakou tu natírací - kdyby měl někdo zkušenost jak to nejlépe udělat, sem s ní... ;)
Odpovědět
@r4d3k74 Jo jo, už mám hotovo.Potřeboval jsem to rychle nalepit na desku, takže jsem tam přes ten polystyren nechal přesah a až se budu bavit s projektantem nebo na něco přijdu sám, tak se rozhodnu co s tím dál. Maximalně to pak zaříznu zároveň s polysťákem...
Odpovědět
@jumpmans ten bostik je toto? http://levnestavebniny.eu/katalog/izo... nebo přímo tohle a na to dát ještě ten pás...? http://levnestavebniny.eu/katalog/izo... díky za info
Odpovědět
Článek se načítá
@jumpmans Máš pravdu, nedělá se s tím nijak příjemně. Taky jsme se s tím navztekali. Ale dík za tip, že existuje i něco lepšího :), budeme to ještě potřebovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@akrij bostik r341 z hornbachu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?