Hydroizolace základové desky

Dobrý den, právě se chystáme vylévat základovou desku. Po zatvrdnutí jsem měl v plánu pod obvodové zdivo a nosnou zeď připravit hydroizolaci. Izolatér mi řekl, že je lepší ji natáhnout rovnou po celé základovce a pak nanést další vrstvu betonu -- 5cm, aby byla chráněna. Jaké myslíte, že je lepší řešení a proč. Díky za odpovědi.
Odpovědět
No lepší řešení je opravdu natáhnout tu izolaci hned po celé ploše a ochránit jí vrstvou betonu, nicméně tohle řešení je také dražší a tak si každý stavebník musí zvážit sám jestli mu to za to stojí. V případě že tam budu mít na zdění firmu bych asi do toho dražšího řešení šel. Svépomocí bych zase volil řešení nejdřív izolaci jen pod zdi a pak až po hrubé jí napojit dál, jelikož bych si na to bral ohledy, je možnost to provizorně zakrýt aby to člověk moc nezasvinil atp. na to se firma vykašle, ale svépomocník ne.
Odpovědět
Mame kryci vrstvu 4cm..ve vysledku byl rozdil aso 30tis coz se v cely stavbe ztratilo a ja netrnula, kdo cim izolaci poskodi...stavela nam firma a subky
Odpovědět
Já ji dávám jen pod zdi a až se postaví vnitřní zdi udělá se voda, elektrika a jiné práce dávám hydroizolaci na celou plochu, pak polyš pod topení. Proč se s tím lopotit 2x myšleno vrchní vrstvu betonu.
Odpovědět
Taky dáváme z počátku jen pod zdi, ale používáme tekutou lepenku, tam je menší riziko poškození a hlavně to lze snadno opravit.
Odpovědět
@dejvj Dával jsem jen pod příčky a pak dodělával a je to zbytečná pakárna (doměřování, řezání, lepení, větší možnost chyby, i lepenky se spotřebubje o přesahy trošku víc :-) ) Nakonec jsem to před omítkama stejně zakryl starými koberci a papundekly. Já bych to příště určitě udělal celý a zakryl starým linem. Ani ten beton není špatný, pokud nemrzí peníze, alespoň se to vyrovná před položením EPS.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?