Hydroizolace základů

Mám další laický dotaz ke zkušeným stavebníkům. Máme položené vybetonované ZB a chtěli bychom pro vylití desky použít jako šalování Perimetr. Jak ale s hydroizolací. Je nutná hydroizolace svislých stěn a jestli ano je možné ji provést tekutou lepenkou pod perimetrem? Je to k něčemu dobré a nebude docházet k nějakým třeba chemickým reakcím mezi lepenkou a perimetrem. Nebo může být hydroizolace pouze vodorovná na desce? Okolní terén bude cca 30 cm pod vodorovnou hydroizolací . A dále pak musí být nopovka okolo základů? Uvádím, že zem je jílovitá a bez známek spodní vody. A pak ještě dotaz k drenáži okolo domu. Prováděli jste?? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
@jejeku tak poporade: Hydroizolace dole pod perimetrem byt nemusi, udelejte vodorovnou, ale nechte presahy, ktere pak vytahnete na zdivo nahoru, pripadne napojite na soklovou listu. Nopovka v jilu nema zadny smysl Drenaz v jilu je opet zbytecna, pokud muzete spadovat pozemek od domu. Docilite max. toho, ze se vam bude voda stahovat k zakladu protoze se jinam nevsakne. Poradne bych jil udusal a nahoru dal misto kacirku treba dlazbu.
Odpovědět
Děkuji za rady. Jen mám ještě dotaz. Není mi jasné přetažení hydoizolace u varianty s okapničkou. Neměl byste nějaký náčrtek, ze kterého by to bylo patrné. Ohledně spádování pozemku je poblém. Jsme v míném svahu, takže to moc nejde. Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?