Jak dlouho trvá než připravíte materiál a vše potřebné na základovou desku?

Ahoj, na podzim máme v plánu začít stavět základovku. Přítel by rád co nejvíce věcí udělal sám. Kdy bychom podle vás měli začít objednávat materiál a beton potřebný na desku ?
Odpovědět
Profilova fotka
@nutynka beton staci dohodnout cca tyden pred betonazi, jen aby mela betonarka cas a nemela nejakou velkou betonaz, ostatni veci muzete klidne zarizovat hned, jde jen o to zda je mate kde uskladnit ztraceny bedneni jsem shanel cca 14 dni pred tim nez jsem zacal, vetsinou to dnes jde vsechno rychle
Odpovědět
Být Vámi tak si například ztracené bednění domluvím předběžně 2 měsíce dopředu. Nechte si udělat cenové nabídky :-). Roxory a kari sítě jsme měli do týdne. Beton jsme domlouvali cca 14 dní dopředu. Ono jde taky o to zda máte kolem sebe betonárky nebo ne.
Odpovědět
Profilova fotka
U na to bylo téměř "Just in time" Beton jsem objednala 2 dny před betonazi. Měli jsme jednu řadu ztracenek, takže tam jsme moc s cenou nespekulovali a rovnou jeli do stavebnin.
Odpovědět
Na nic bych nečekal a rovnou poptal materiál, minimálně kvůli zjištění od koho Vás materiál vyjde nejlevněji. Rovnou během poptávek si zjistěte i dodací termíny. Máte čas, tak toho využijte. Já mám třeba cenu na beton domluvenou už od začátku stavby. Samotná objednávka je tak týden až 14-dní předem, podle vytížení betonárky. U desky asi na výraznější problémy s dodacími termíny nenarazíte - ztracené bednení, železo, beton a štěrk nějak seženete vždycky. Ale jinak pozor - vezl mi nedávno nějaký materiál přímo technik z Heluzu a mimochodem říkal, že díky tomu, že byla mírná zima a pořád se stavělo, tak si cihelny nestačily udělat zásoby. Tudíž je problém sehnat cihly a navíc pěkně zdražily. Něco podobného je také u izolační vaty (pro změnu info ze stavebnin) - dodací termíny můžou být 2-3 měsíce. Kolega z práce, který také staví, tak měl minulý rok na podzim problém s dodáním cihel Porotherm - prostě nebyly a stavba se mu kvůli tomu posunula až na jaro. Tím chci říct, že řešit to na poslední chvíli by se nemuselo vyplatit :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?