Jak dodatečně zateplit základy?

Dobrý den, prosím o radu. Bydlíme 5 let v dřevostavbě a letos jsem si všiml, že nám promrzá jeden roh od podlahy. I když šáhnu na podlahu, tak je hodně studená. Základovou desku nemáme zateplenou( dělala nám to firma a jelikož nejsem stavař, tak mě to nenapadlo) Udělal jsem na ni jen rošt a na něj našrouboval cetris a přetáhl marmolitem. Na výšku má sokl cca 30cm od zeminy po spodek zateplení stěny. A teď dotaz. Stačilo by nastříkat do dutiny roštu nějakou zateplovací pěnu? Nebo strhnout rošt s cetrisem a místo něj nalepit polystyren? Musí být polystyren dán i pod úroveň zeminy a pokud ano do jaké hloubky? Díky moc za Vaše rady. Pavel ;-)
Odpovědět
určitě bych odmontoval rošt a dal to přímo na základy. Do hloubky bych to dal tak 50cm a slyšel jsem, že je dobré to i dát vodorovně, nepromrzá to tolik. My máme dřevostavbu od RD Rýmařova a minimální zateplení je 5cm.
Odpovědět
Pokud to dobře chápu, tak rošt je nad povrchem 30cm a dát to jestě 50cm do hloubky. Tzn 80 cm celkově? A vodorovně znamená co? Omlouvám se ale nejsem stavař, jsem spíše přes dřevo ;-)
Odpovědět
@paulo21 izolace by měla být také v zemi z důvodu promrzání zeminy a tím i základů. Slyšel jsem, že je dobré dát do zeminy vedle baráku vodorovně polystyrén, nedojde k takovému promrznutí zeminy do hloubky. Jak se kolem baráku dává štěrk (kačírek) nebo dlažba, tak pod to umístit polystyrén. Nevím jak se to dělá, ale počítal si to nějaký stavař a říkal že je to ok.
Odpovědět
...extrudovaný polystyren o tloušťce alespoň 80 mm. do zámrzné hloubky. Alespoň 80 cm.
Odpovědět
Tato situace má své paušální řešení. Jen je nutné správně provést v detailu v napojení na stávající izolaci obvodového pláště a správně nalepit a ochránit. Existuje několik variant asi tak 4. Poradím vám, když sem nahrajete pár fotek z "místa činu"
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?