Jak nejlépe zašalovat základovou desku a následné zdění 44 heluz?

Zdravím Vás, obracím se s dotazem jak nejlépe zašalovat základovou desku. Budu stavět z Heluzu 44 a zdivo následně již nezateplovat. Jak vyřešit detail soklu? 1. zašalovat OSB deskama, první šár cihel vyzdít z 38, druhý už z 44 a následně nalepit na bednění, desku a první řadu cihel perimetr. 2. zašalovat perimetrem a první řadu již založit z 44, tudíž by už nebyla zateplená.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme tu první variantu ale jen proto protože nebyla aktuálně k sehnání zakládací tepelně izolační malta. Jinak bychom žádný sokl neměli :-) Máme akorat Ytong
Odpovědět
Já bych to udělal dle typových detailů výrobce, tady jakákoliv samostatná invence může ještě zmršit už tak dost zmršený systém..
Odpovědět
Já bych to hlavně udělal podle projektu, který jistě máte :-D. A šalovat desku kolikrát není ani třeba. Já vyřezal ZB (pracnost: 210 tvárnic po dvou řezech, celkem 6h dopoledne a ušetřil jsem bednění z OSB za cca 12tis a to nepočítám dopravu/řezání OSB desek, rádlovací drát a zapření.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak mám základy že ztraceného bednění 40 cm šířku, urizl jsem vnitřní stenu a nebylo potřeba nic salovat. Na to jsem zacal zdit heluz family 44, žádne zateplení jsem nedával. V domě neskutečný hic, všude podlahovka, do podlah jde voda 32 stupňů a v celém domě jako v lázních 23,5 - 24 stupňů. Ne jako jsme 20 let zmrzali v paneláku. Bydlím ale v trojdomku z obou delších stran 80 cm zdi já a sousedi.
Odpovědět
@mildak Spousta lidi to saluje perimetrem, ale pak vznika problem s napojenim hydroizolace. Vlastni zkusenost. Dnes bych pouzil bud desky nebo urizle ztracenky.
Odpovědět
@dyrup Jak7 problém s napojení hydroizolace, prostě se pak hydroizolace ohne nahoru na zdivo...?
Odpovědět
Ano projekt máme, tam mám založit první řadu z 38, druhou z 44 a sokl zateplit perimetrem. Šlo mě spíš o to, že pokud bych zašaloval perimetrem, tak bych ho stejně musel na tu 38 dolepit a tím pádem dořezávat pásky. Ono je to o tom, že člověk pořád přemýšlí co a jak udělat a jestli to jde udělat i třeba líp než je v projektu. Bohužel z bedňáků už šalovat nemůžu, protože už máme roznesené, podložené a svázané kari sítě, zbývá už jen ten šaluňk.
Odpovědět
@petr13 Jo to jsem si taky myslel, ale pokud to chci ohnout nahoru a navarit tak pak se to dela piskovanou stranou a ta fakt nejde poradne navarit. Navic kdyz se navaruje izolace na beton pod zdivo tak hrozi propaleni okolniho polystyrenu. Mozna mate jinou zkusenost. Ja bych to uz takto nedelal. Po zkusenostech bych uz xps nepouzil jako salovani. V prvni chvili to bylo super, ale pozdeji to prineslo spise potize.
Odpovědět
@dyrup Aha vy máte asfalt, já měl fatrafol...tak uvidíme, ale izolatér co mi dával říkal, že je to takhle v pohodě, že to tak dělá furt.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?