Jak založit rohy ztraceného bednění, aby vycházely vazby?

Mohl by mi někdo poradit jak založit rohy ztraceného bednění, aby vycházely vazby ? Mám ztracené bednění šířky 400 délky 500. Kdybych to skládal jak jsem myslel tedy že položím jednu do rohu a druhou otočím o 90 stupňů a přiložím k ní, tak bude vazba u druhé řady vycházet pouhých 10 cm. Toto asi není v pořádku že ?
Odpovědět
Vy nemáte půlitelné tvárnice?
Odpovědět
Dělám to různě, jak to zrovna vyjde, ani ty půlky to moc nezachrání. S nimi (pokud se řežou přesně na půl) vychází vazba 15 cm. Někde mám i tu vazbu 10cm, ale většinou jsem se to snažil vyřešit líp - viz foto.
Odpovědět
Profilova fotka
@pepa89 Delal jsem to na tech 10 cm v rozich a nevidel bych v tom problem, ZB je jen obalka, drzi to hlavne beton a zelezo https://www.modrastrecha.cz/blog/geod...
Odpovědět
Dělal jsem to plus/ mínus autobus :-)
Odpovědět
:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zaplik1 takže prostě 10-15 cm dobrý? co na to stav. dozor? my tam ten náš ještě nedostali :)
Odpovědět
Profilova fotka
@dzus tak schváleno stavebním dozorem :)
Odpovědět
@tulda27 vše konzultovano se stavebním dozorem po telefonu :-(. Schváleno :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zaplik1 díky, náš už to nakonec včera i viděl na živo tak snad nekecaj ;), ať se daří
Odpovědět
@tulda27 taky, ať se daří. Dekuji
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Chci se zeptat,jak je to s řezáním ztraceného bednění?Kolik je pulek na jedné paletě,nebo si je musím objednat zvlášt?Když mi nějakej rozměr nebude vycházet na půlky a budu potřebovat např.20cm,tak se pak uřízne ten kus z celé 50cm bednění?
Odpovědět
V každém patře tvárnic na paletě je jedna půlitelná tvárnice. Takže třeba u ZB 40 CSbeton je na paletě celkem 30 tvárnic a z toho je 25 celých a 5 půlitelných. Je to popsáno v technických listech jednotlivých výrobců. Jestli je rozpůlíš nebo ne nebo je řízneš nějak jinak je na tobě. Půlky se zvlášť neobjednávají. Je dobré nemít to U, které vznikne uříznutím jedné stěny tvárnice moc dlouhé, aby se tvárnice neroztrhla tlakem betonu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@dzus Jasně rozumím,mohu tedy bez problému uříznout i tu půlenou na menší kousek?Např. 10cm?Jak to jde vůbec řezat?
Odpovědět
@jarda87 Flexa 230 diamant kotouč v pohodě
Odpovědět
@lisakstavitel Dokonce jsem to řezal kotoučem 125 a pokud se mi to neprořízlo tak stačilo mírně klepnout.
Odpovědět
@jarda87 Bez problému - jen to řezání dělá kravál a hrozně to práší :) Ty dořezy jsou vidět na mojí fotce výše ve vlákně - vlevo nahoře je jedna krátká s uštípnutým rohem. Ale vyřezat se dá cokoliv - já jsem třeba seřezával vnitřní část bednění u poslední řady tvárnic a pak jsem už nebednil desku - místo dřevěného bednění byla neseříznutá vnější stěna tvárnic. Ale to byla děsná práce, znova bych to už asi nedělal a radši to bednil ... Taky jde ty malé kousky nedořezávat a místo toho to zvenku zabednit nějakým prkýnkem ... stejně se to vyleje betonem a ta tvárnice tam je jen kvůli tomu, aby beton držel tvar než zvtrdne. Záleží co dá méně práce ...
Odpovědět
Profilova fotka
@dzus Ok,to sem potřeboval vědět...to odřezávání musí být náročnější,to bude lepší to dřevěné bednění :-) Děkuji za odpoved.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?