Jaká je důležitost tlakové zkoušky?

Mam vykopane a zabetonovane zaklady, dnes se betonuje deska. Pod ni je ulozene potrubi/kanalizace. Problem je, ze toto potrubi usti ven ze zakladu pod zemi a vykop jeste neni vykopany, takze nebylo mozne udelat tlakovou zkousku. Jak moc je to velky problem? Tlakova zkouska se bude delat v pozdejsi fazi stavby, kdy se bude kopat voda/kanalizace. Jak je pravdepodobne, ze zkouska odhali nejaky problem?
Odpovědět
@smrt28 noooo, jak se to vezme. Riziko asi velké nebude. U nás vodaři zkoušku nechtěli dělat- prý je zbytečná, za mnoho let praxe jí nikdy nedělali a vždy bylo všechno OK (i jim to věřím :-) ). Náš dozor na ni trval....no a voda nikde! Měli jsme prošláplé potrubí Zjistilo se to než založili obvodové zdivi, takže "jen" díra v základovce.
Odpovědět
Pokud je vše udělané tak, jak se to dělat má, pak by potíž s ničím neměla být. Mně kanál připojili až po dokončení toho potrubí, smlouvu jsem podepsal a nic jiného po mě nikdo nechtěl (už jsem to měl i zahrnuté). Jen z obce přišel známý (pověřená osoba OÚ pro tyto věci, zkontroloval, zda do toho není zapojena dešťová, předvedl jsem na jednom z dešťových svodů a dále mě nemasíroval (máme tu oddělenou kanalizaci). Dobře, pověděl jsem mu, přece tu máme studny, proč bych se vody zbavoval? Mám tu trativody - v době, kdy já jsem stavět začal, ještě povinnost zadržovat dešťovou vodu nebyla, přesto jsem jakési vsaky udělal, protože je mi jí líto nechat jen tak odtéci, ať se vsakuje tu, záleží na tom mé živobytí a v podstatě i topení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?