Kari síť do desky - rada

Ahoj. Mám dotaz ohledně kari sítě do základové desky. Objednal jsem kari síť 150x150x5. Všude ale čtu, že se má použít drát 6mm a víc. Budu ji dávat jen v jedné vrstvě. Myslíte, že to bude do budoucna problém? Stavba je bungalov 130M2. Díky za odpovědi
Odpovědět
1
2
Zdar já myslím že to žádný problém nebude.alespoň že tam máš nějaké kari sítě.dříve se do betonu taky nic nedávalo a drželo to pohromadě... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme davali Kari sítě 3x2m, 150x150x8mm, projektant tam chtel davat 100x100x10 tusim, ale zednik rikal, ze staci na bungalov i ty 6 mm. myslim, ze by to melo byt ok
Odpovědět
Možná důležitější je pořádně zhutnit podloží. Pokud ten beton nemá kam sednout a pohnout se, tak tam to železo "skoro" nemusí být. Určitě to bude stačit, pokud to chcete trochu pojistit, tak tu síť položte pod vnitřní nosné zdi a taky třeba pod krb, nad ležatou kanalizaci nebo další kritická místa dvojmo a bude to stačit.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasim s Jirim, podlozi musi byt zhutnene a pak samozrejme zalezi na vysledne vysce desky. nazory i statiku se ruzni, kazdopadne muzete dat lepsi kari sit alespon pod pricky - nevim jak je mate tezke, krb, atd.
Odpovědět
Stavíme Bungalov 160m2 a do deky ( 12cm ) dávam Kari sítě 3x2m, 100x100x6mm. Do základu a prolévaček jsem dával roxory o průměru 10mm. Podélně i svisle.
Odpovědět
Ja mám bungalov 108m2 a dával jsem taky 100x100x6mm dle mého záleží hlavně jestli máte základové pásy jen dokola nebo i uvnitř pak by to mohlo stačit ale jelikož já mam jen dokola tak mi bylo doporučeno todle
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ak doverujes projektantovi, riad sa tym, co mas v projekte. Ak projektantovi nedoverujes, tak ho vymen!
Odpovědět
chapu, nicmene menit projektanty jako ponozky pokazde kdyz se stavebnikovi uplne neco nezda, nelze...
Odpovědět
Ma stavebnik potrebne vzdelanie a znalosti na rozporovanie rozhodnuti projektanta?
Odpovědět
@roxtidy Takže ty máš pochybnosti o projektantovi a proto se ptáš tady? 😬 Jasně tady dostaneš určitě tu správnou odpověď 😄. Není to jen "plánek", ale i návrh, výpočet, zkušenost, podpis, zodpovědnost....stále mu nevěříš?....tak si tam dej třeba rezavej plot.
Odpovědět
@roxtidy Myslite, ze vam pod to projektant dal razitko jen tak z rozmaru? Uvedomujete si, ze on tim razitkem potvrzuje, ze vi co dela? Asi by musel mit jo zaludek na to, aby se stal autorem neceho, co je poddimenzovane a co muze nekomu ublizit na zdravi.
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
PS: čekal sem spíše odpověď od někoho kdo má postaveno a dokázal by ideálně popsat svůj dům a jak má řešený tento detail. Nikoliv "rady" od "místních odborníků", kteří se tu mají čas vyjadřovat úplně ke všemu na fóru. V principu s vámi sice souhlasím, ale zpátky do reality.
Odpovědět
@roxtidy No ale to je opravdu hloupost chtít po projektu pro úřady řešení detailu... 😒 k tomu milý pane slouží úplne jiná dokumentace. No a že chcete informace od lidí co mají postaveno.... Někdo má podkladak 150mm C20/25, S3, XC0 kari spodní povrch a150/6. No a někdo má 100mm C16/20, S5, XC2 a kari a100/5 horní povrch. "není vojaak jako vojaak😀" Co si z toho jako laik vezmeš? 😐 Pokud máš pochybnosti, tak si sezen druhyho projektanta k posouzení.
Odpovědět
@roxtidy To jste ale nenapsal, ze jste usetril za provadecku a ted si to stavite po svem. A ted chcete zase usetrit tim, ze vam tu nekdo poskytne odborne rady ze sveho tezce zaplaceneho podrobneho projektu.
Odpovědět
@roxtidy Vlastne mate docela stesti, ze se vam projektant s kari siti do PD pro povoleni vubec vypisoval. Vetsinou to v tomto stupni vykres zakladu nema, neni to potreba uvadet. Max. od statika. Urcite si platite alespon stavebni dozor, tak se poradte s nim. On ma moznost to posoudit v ramci cele stavby a zhodnoti navrzenou vyztuz. Prece jen na konci az budete zadat o "kolaudaci", budete potrebovat pisemnou zaruku dozoru, ze je vse spravne.
Odpovědět
@puhelin evidentne mate standard na jine urovni nez ja. Na jednu stranu tu mluvite o zodpovednostech a razitku a na druhe strane je pro vas normalni, ze vam je predana dokumentace, kde nejsou naprosto zakladni informace. Podle Vas by tedy mela byt zakladni dokumentace pro povoleni pouze okotovany vykres domu bez jakychkoliv konkretnejsich informaci. Za co pak ten projektant tedy vlastne zodpovida? Ze mate napr kuchyn 3,5m sirokou? Nicmene o tom se asi nema smysl prit. Ja jsem se ptal na konkretni vec...pokud takovou informaci Vy nebo Pan Lorenc nevite nebo nejste ochotni vypustit do plena , treba proto, ze jste ji tezce zaplatili, tak to beru, ale opravdu nechapu vase vcelku zbytecne komentare podobneho razeni. Je to tu forum, kde lide zadaji o rady zcela bezne a nekteri lide jim zkratka prozradi svoji zkusenost. A pak tu je druha skupina lidi, kteri v realu neporadi, resp. nereknou k tematu vubec nic konkretniho, a pouze plodi podobna doporuceni a mudruji.
Odpovědět
@roxtidy Za velikost kuchyne si zodpovidate vy, to nepodleha zakonum nebo normam. 🙂 Pro stavebni povoleni v tom vykrese mate nadstandardni udaje. Myslela jsem, ze to je vykres z dokumentace pro provedeni stavby. Takze o jakou dokumentaci jste projektanta pozadal, takovou vam vypracoval. Ale jestli si chcete nechat poradit od lidi, kteri jsou laici jako vy, namisto abyste to postavil podle odbornika, pak vam preju hodne stesti.
Odpovědět
@roxtidy Hele, nic proti, dotazů se tu sejde dost, ale co čekáš, že ti na tuhle otázku někdo odpoví? A k čemu ti bude odpověď? Jakože někdo použil takovou siť a někdo makovou. Určitě najdeš takové, co použili 6, co použili 5, ale i 8. To prostě záleží na celém projektu a těch konkrétních podmínkách. Stejně si z toho nevybereš, co máš použít, protože nikdo nezná konkrétně tvůj projekt a tvoje podmínky. Od toho máš projektanta.
Odpovědět
Profilova fotka
@roxtidy dejtam co chces. Ja kdyz delal blby najezd do garaze a na zahradu tak jsem daval jednu vrstvu 8x100x100 a jednu 6x100x100. Cele Svazane se 7cm distancnima hadama. Na zahradu mi obcas najizdi nakladak takze jsem pouzil beton c30/37 xf4. V baraku jsem daval taky dve vrstvy 6x100x100 tak jak jsem To mel v projektu a spocitane od statika na me podlozi. Ale tyhle informace pro tvuj dum a tvuj konkretni pozemek ve standardnim projektu pro stavevni povoleni nenajdes. To si musis priplatit za DPS
Odpovědět
@roxtidy staci si precist stavebni zakon a zjistite co resi ktery stupen projektove dokumentace.....Navic jak ma nekdo zodpovedne odpovedet na vas dotaz kdyz k tomu nema zadne informace krome rozponu mezi pasy?
Odpovědět
Profilova fotka
@roxtidy to co jste popsal,je krásný amatérismus projektanta 😁
Odpovědět
@petrkunc132 V cem je to amaterismus?
Odpovědět
Profilova fotka
Reagoval jsem na příspěvek, kde někdo uváděl zásyp při odvětrání frakcí 0/32…geotextilie proti cementové mu mléku...
Odpovědět
@petrkunc132 Aha, no zvysenemu radonu moc nerozumim, ale mam s kym to zkonzultovat (projektant s mnohem delsi praxi). Nicmene nechapu tazatele, ze to neresi s projektantem, ale tady na foru.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin jj, přesně tak jak píšeš..
Odpovědět
Profilova fotka
Technik se vyjadřuje kresbou, nevidím stále žádné zadání, abych se k příspěvku mohl odborně vyjádřit.... vaše zadání = jedou dvě auta do Prahy, auto A jede rychlostí X a auto B jede rychlostí Y. Které auto bude v Praze dřív? V podstatě 2 rovnice o 4 neznámých... přijde mi, že každý koukne na svépomocí a je z něho stavební inženýr. Užitné zatížení viz tabulky, únosnost podloží? Půdorys, řez, navázání svislých nosných konstrukcí? Atd...stavba není lego. Najednou, jak vidíte, už i to zadání není jednoduché, proto si raději zaplaťte...ano na základě zkušeností vám řeknu, rozpon do 6 m mezi pásy dejte kari 8/100/100 a tloušťku betonu 12 cm C16/20a je to na stranu bezpečnou, ale už jen po přepočtu statikem zjistíte, že vám stačí 6/200/200 a tl.betonu 8 cm a pak najednou zjistíte,že po přepočtu jste ušetřil 10 k na železu a 8 k na betonu. Statik stal na tuhle část 3 k...tzn. 15 k doma
Odpovědět
@petrkunc132 Vcera tu vkladal snimek z pudorysu zakladu. Svetlost zakladu jako jediny parametr pro posouzeni projektantem navrzeneho rozmeru kari site. Nasledne doupresnil, ze to je vykres z dokumentace pro povoleni. Dotaz byl, jestli je kari sit dostatecna, ze jemu jako stavebnikovi se to nezda. Nevim, z jakeho duvodu a kdo dal pokyn dotaz se snimkem smazat.
Odpovědět
My jsme na patrovou dřevostavbu dávali 150x150x8, což bylo i v projektu. Jen beton byl o tloušťce 10 cm, nakonec jsem nechal udělat cca 15 cm.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?