Kolik hodin by trvalo vykopat 225m³ (m3) zeminy 25 tun rypadlem...?

Dobrý den Kolik hodin času by tak trvalo vykopat díru cca 225m³ normální zeminy (ornice + jílovitá země, ne moc kamenitá, žádná skála atd.), prostě "normální zemina" 25 tunovému (asi pásovému) rypadlu... Operovanému někým zkušeným? Díra cca 15m dlouhá, 5 m široká a 3m hluboká (defakto "sklep" (byť to není přímo na sklep, ale to je jedno))...V reálu by bylo nutno asi vykopat více m3 zeminy, protože 3m už je dost hluboko a muselo by se dělat svahování (asi pod uhlem 45°, i když zemina by dovolovala asi větší úhel (65°?))... Kolik hodin času by prostě trvalo vykopat cca 225+m³ normalni zeminy 25 tunovému rypadlu...? Někde jsem četl (zahraniční weby) že rypadlo (nevím jestli teda 25 tun nebo větší), zvládne za normální pracovní den (cca 6 hodin čistého času) vykopat dokonce až (pokud si dobře vzpomínám) cca 500 kubíků (m3, m³) zeminy... To by potom znamenalo že "moji díru" o objemu 225m³ by takové rypadlo zvládlo udělat za cca 3 hodiny času... To mi přijde ale spíše jako nesmysl... Je to moc rychlé...? Prostě prosím vás o nějaký váš časový (hodiny) odhad na základě (alespoň nějakých) zkušeností. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@friss nevim zda to pomuze ale 75 m3 jamu na sklep mne vykopalo JCB za necelych 8 hodin
Odpovědět
@friss Tak ono asi záleží na více faktorech. Kde se bude zemina ukládat, zda se bude odvážet a jak daleko, prostě jestli nebude prodleva čekání rypadla na tatrovku, jaká bude lopata apod.
Odpovědět
@friss a až budete shánět bagristu, tak mu řeknete, že počítáte s 3 hodinama? pokud si seženete i dle referencí někoho, kdo s takovým bagrem umí, tak ho objednáte a až to bude hotové, tak mu zaplatíte dohodnutou hodinovku. Myslím, že nějaká hodina navíc proti dopravě takového bagru na stavbu a zpět bude legrace. Pokud tu díru potřebujete, tak je asi zbytečné spekulovat, jestli to bagrista udělá za tolik hodin nebo za víc. A píšete jílovitá zemina, to se mu může taky pěkně lepit na lžíci a bude to tu práci zdržovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@friss Budete rád když to udělá za 3 dny a zemina Vám zůstane na pozemku. Pokud se jí chcete rovnou zbavit tak na den 2 a 3 ještě nějaký nakladač. Protože to máte tak na 40 tater. A to všechno za předpokladu, že to nebudete dělat v zimě kdy je země vlhká a bude se to lepit na lžíci. Jinak bych se domluvil s bagristou na místě na jak dlouho to vidí on. Protože když ho budete zkoušet co jste četl na internetu a kolik toho musí vybagrovat za hodinu tak se vám na to vykašle.
Odpovědět
Z vlastní zkušenosti musím říct, že na podobné akce, i menší, vůbec někoho sehnat trvá násobně déle než práce samotná a nakonec už neřešíte jestli to trvá týden nebo dva a financí je pak člověk ochoten pustit mnohem víc než chtěl. Při takové hloubce pokud budete svahovat bude u vrchu díra 2x větší i více zeminy, pokud budete dělat pažení potom čas bagrování bude zanedbatelný. Časový odhad dá jenom někdo, kdo to dělá s přihlédnutím na místo činu a ještě +-. Pokud se v tom úplně neorientujete budete to muset nechat na prováděcí firmě, kterou vůbec seženete a v zájmu svého duševního zdraví se v tom nerýpat, bohužel taková je realita.
Odpovědět
Pán s odpovědí nade mnou byl rychlejší.
Odpovědět
Profilova fotka
jíl to dáva i bez pažení a svahování 🙂
Odpovědět
@geodett To ovšem neznamená, že nemusí být zajištěná+značení, ohraničení....ale když to někdo hlídá a vezme zodpovědnost na sebe 😬
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc tak ja netvrdim ze je to OK to co je na ty fotce 🙂
Odpovědět
Loni v říjnu mi kopal traktorbagr sklep - 10x7,5 - 2,6m hloubka - tzn cca 200m3. Vykopánu za dva dny. Hlína se převážela tatrovkou cca 200m s tím, že tam občas bagr přejel ještě přerovnat kypu... Já to riskl bez svahování, stěny naštěstí držely jako skála!
Odpovědět
Na kolik vychazi vyhloubeni takoveho sklepa? @jari9
Odpovědět
Výkopy včetně základových pasů pod zbytkem RD - bagr + tatra 40000,- Odvoz hlíny vč. uložení na skládku - bagr + tatra - 110000,-
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?