Kolik může vyjít cena základové desky 149m2?

Kolik myslíte, že může vyjít základová deska - zastavěná plocha 149m2. Stavba svépomocí.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Koukni na stránky http://www.stavbadomusvepomoci.cz/
Odpovědět
Ahojky my jsme ted dostavěly základovku 148 m2 svépomoci a sevším všudy stala 175 000,- ale kdybych jí stavěl ještě jednou tak už bych se vešel i do 150 000,- :-) ( jen beton stál 110 000,- ) :) :)
Odpovědět
ahoj, pro představu- my si stavěli 117 m2 svépomocí. Komplet-základy, základová deska nás vyšli cca na 150 000 kč (možná o trošku mín). Beton do pasů jsme si míchali a prokládali vlastním kamenem, na desku jsme si nechali beton přivést z betonárky. Dost se nám to prodražilo, protože jsme desku dost kvůli vodě zvedali, ale hlavně proto, že jsme měli hrozně šiiiroký základový pasy kvůli podloží. Jinak podobná diskuze tu už je ( a s ní i můj příspěvek)
Odpovědět
Profilova fotka
@pafca4 dost se nám to prodražilo ? jak jste ji měli vysokou ? Mě se prodražila , mám 75cm a 200tis mě nestačilo.... Firma ji nabízela za 350tis.... @petcep fotky a ceny mám v blogu http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/p... @sumici hodně záleží jak je vysoká.... a co vše se do toho počítá....
Odpovědět
@sumici Beton 110tis? Tak to je mazec! Kolik ho bylo?
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep My máme zastavěnou plochu 167m2 a základy + základová deska vyšly svépomocí na 185.000,- (z toho byla práce zedníka jen 10000,-), fotky viz můj fotoblog http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/s... . Firmou odhadovaná cena byla cca 400 tisíc :-S .
Odpovědět
já platila za metr desky bez práce jen za materiál 850 Kč
Odpovědět
My máme 149,5 m2 a deska nás vyšla cca na 120.000,- Kč. Sehnali jsme levně betonové pražce, které jsme dávali do základů, beton (z PL) nás vyšel cca o 1/3 levněji než tady. Nekupovali jsme tvárnice, ale dělali jsme to starou klasickou metodou (dřevěné latě atd.). Sice s tím bylo hodně práce, ale ušetřili jsme (jak se tak koukám) hodně. Jo a máme ji vysokou, pozemek byl pod úrovní komunikace a držela se na něm voda, takže teď budeme i hodně nadsypávat zeminou.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame vysoke riziko radonu proto 100m2 skoro 300tis
Odpovědět
@petrsv1000 No na jedné straně jsme měli 4 bedňáky a na té druhé dva. je fakt, že na té jedné jsme dávali ten jeden bedňák pod úroveň terénu, protože jak se nám vyhrabal hrozně širokej a hlubokej ten základ(kvůli kamennému podloží,kameny se sesypávaly), tak by tam padlo hrozně betonu. Ale je fakt, že jsme do betonu přidávali kameny, tím se také dost betonu ušetřilo. Vy jste si beton nechávali dovážet? My hodně ušetřili na tom betonu do pasů a bednění, co jsme si sami míchali...(teda přišlo mi to hrozný, šíleně času, být to na mě, tak si ho necham asi dovést,ale já tam v těchle otázkách nerozhoduju :) na mě jsou spíše ty designové věci....)
Odpovědět
@katty.w Děkuji za tip na pražce! To je skvělý nápad! Hned se po nich podívám
Odpovědět
@katty.w A můžu se zeptat jaká byla cena těch pražců?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pafca4 jj beten přivezl mix, za dvě hodky bylo zabetonováno. Hlavně doma si tak kvalitní beton nenamícháš.... Míchal sem ručně jen do ztraceného bednění a i tak to byla práce na tři dny. Takže základy sem ošidit nechtěl :-) Jo je drahej, bednění taky něco stojí, pak želez, izolace, kanalizace, závoz štěrkem, ono to prostě naskáče.... ;-)
Odpovědět
@petcep Měli jsme štěstí a sehnali od jednoho pána pražce za 50 kč/ks, jeden váží cca 220 kg. Kolik se ale běžně pohybuje cena, to netuším. Ten pán to měl už dávno na pozemku chtěl něco stavět a sešlo z toho, tak nám je prodal. Díky tomu jsme ušetřili i hodně na betonu. Beton jsme měli jak jsem psala z Pl a vrchní deku jsme dělali s pumpou.
Odpovědět
Taky jsme zvažovali, zda míchat beton doma, ale nakonec jsme zjistili, že nás cenově stejně vyšel MIX z PL a jak píše petrsv1000 za 2 hoďky bylo po všem, hotovo.
Odpovědět
@katty.w Tak to je fakt super cena těch pražců! No něco jsem na netu našla, ale potíž je v tom, jak takové pražce dotáhnout domů, když jsou tak těžké. No musíme to nějak vykoumat
Odpovědět
@petcep Byla to dřina, ale stálo to za to :-)
Odpovědět
@petcep A kdy začínáte kopat? :-)
Odpovědět
@katty.w Čekáme až se umoudří počasí. Snad už to bude co nejdříve!
Odpovědět
@petcep Tak a´t vám to jde pěkně od ruky, ať se daří :-)
Odpovědět
@katty.w Děkujeme. Budeme se snažit vlastními silami, snad to půjde. U té základovky bysme se chtěli vejít do 150tis., ale nebude to asi jednoduché......
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
@sumici prozraď, na čem by jsi dnes ušetřil ?
Odpovědět
@esmeralda2 Ahojky, tak třeba na ztraceném bednění stavěly jsme dum z heluzu 50 2in1 a já daval ztracené taky 50 cm. ale až pak mi někdo řekl že by stačila třeba 30 cm. Asi by se taky hodně ušetřilo na betonu kdybych si ho míchal sám ale to jsem si nemohl představit :-) a vše okolo ZB,kari sítě, odpady,bagr,šterk sehnat bez papíru ;-) . Ted už teda nahazujeme vnitřky a jak říká muj děda až budeme stavět druhý tak to pujde samo :-) :-D
Odpovědět
naše základovka ca 100m2 celkem vše dohromady 165000kč ale hodně jsme si na tom dělali sami. Dá se asi levněji, ale na úkor času a kvality..
Odpovědět
Profilova fotka
Nas stala mnohem min,.ale delali jsme si uplne vse sami,.i sami vylejvali. Cena 90 tis vc sklepa.
Odpovědět
Profilova fotka
@saddova to máte cement zadarmo ne ? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 vlastni bagr, hodne kamení, sklep z panelu..jeden nas stal 25 kc ;) a vse rucne..
Odpovědět
Profilova fotka
@saddova Také jsem měl vlastní bagr, ale jen v betonu zahučelo cca 80tis pak něco ručně, pytel v akci za 50 :-D pár fůr štěrku, ztracený bednění, izolace, polystyreny, kanalizace, elektrika no a 100m2 za 230tis ;-) jo a bez sklepu, máme ji teda 75cm vysokou. Takže tichá závist ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 ja mam doma šílence.. My ty zaklady stavely nez vylejvali :D
Odpovědět
@petcep Tak jak jste to nakonec zvládli, co základovka, na kolik vás vyšla? :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?