Kolik si myslíte, že by mohla stát tato základová deska?

Dobrý den dostal jsem kalkulaci od pár firem na zakladavou desku od 800000 do 1100000 na kolik to vidíte vy děkuji
Odpovědět
@karel201 Já bych to viděl přibližně na 1600-2100,-kč s DPH na m2 desky.
Odpovědět
@karel201 Kolik je zastavěná plocha?
Odpovědět
@panlorenc souhlas
Odpovědět
Profilova fotka
@karel201 500tis svépomocí ;-) jinak je strašně členitá, i dům se tím zbytečně prodraží.... :-|
Odpovědět
280 m
Odpovědět
Svépomocí ty desky vycházejí kolem 1400Kč/m2, takže teoreticky by šla i za 400 tisíc, s firmou jednou tolik. Ta deska je sice členitá až hrůza, ale zase dle řezu to není nic hroznýho. p.s. beton tam máte 1) špatně napsaný, 12/16 neexistuje, je 12/15, 2) doporučuji ho zvednout alespoň o třídu výš, o tolik se to neprodraží a je to jistější.
Odpovědět
Svépomocí 1550,- za m2 (jaro 2018), ale měl jsem to v mírném svahu, tak víc ztracenky i betonu. Ale zase jednoduché dva obdélníky.
Odpovědět
@rimmer Rozmohl se nám tady takový nešvar a to.. zvedat bezdůvodně třídu betonu oproti projektu s tím, že je jen o trochu dražší. Lidi sakra proberte se, když vám spočítám, že stačí 15MPa, tak to zkrátka stačí a neexistuje nic jako "pro jistotu" ikdyby to bylo jen o 1,-kčs. V konečným důsledku to s postupem časem sklouzává, že se každej sychruje a pak u RD slyším stavebníka jak si chválí docela levný pasy z C25/30. BTW tato třída nejčastěji vychází pro 7.NP bytové domy! A co se týče zpracovatelnosti, doby náběhu tuhnutí a vývoje hydratačního tepla, tak ta je svépomocníkům spíše ke škodě.
Odpovědět
@panlorenc Odpověděl bych tímto článkem, kde je to zodpovězeno, proč si myslím, že není špatné jít do lepší třídy, než úplně do té minimální co se používá. https://www.ceskestavby.cz/clanky/zak... Nepřu se o tom, že bych tvrdil, že to nebude staticky stačit, ale zeptám se, na kolika stavbách jsi byl a viděl jak se ty pasy provádí? Já dám poznatek za sebe, přijede domíchávač a začne to lít do pasů, partě zedníků se nechce rozhrnovat tu S3 a tak si hned poručí řidiči, ať to hezky naředí.. jenomže tím se konečná pevnost sníží o další třídu, někde dokonce sami řidiči nabízí naředění, v protokolu se to samozřejmě neobjeví. Dát si pro jistotu vyšší třídu se v této optice nejeví zase až taková blbost, no a co se týká náběhu tuhnutí (s tím problémy nikdy nejsou, to řeší přísady do betonu a vývoj hydratačního tepla, v pasech? při C16/20 nebo C20/25? no to snad ani nestojí za řeč, pasy nebývají tak hmotné aby se beton spálil..
Odpovědět
@rimmer Ach jo, tak ještě jednou. Statik navrhne minimální pevnost/třídu betonu a opravdu ho nezajímá, jak si to už stavebník na stavbě uhňácá. Pokud bys byl v oboru jako já, tak víš, jak moc už je sychrovanej staťák koeficienty, včetně koeficienty uvažujcí nedokonalé ukládání směsi, ošetřování betonu a další. No zkrátka když mi vyjde C12/15 tak zato dám bimbase do ohně. COKOLIV navíc je zbytečný. Zkuste si změřit pevnost 40let starýho zákl. pasu, který byl navržen např. z B20. Budete se divit , ale za tu dobu je to už třeba dnes C20/25. No jo no, jdu proti betonářskýmu lobby využívající neznalost stavebníků.
Odpovědět
@panlorenc tak tě zdravím kolego, statika a beton je také můj denní chléb sice v průmyslové výrobě, kde se žádná improvizace nepřipouští, za tím co jsem napsal si ale stojím, ten rozdíl není nic hrozného a když vidím jaký prasečiny se na stavbě dělají, tak pro klid duše. před pár dny tu byl příspěvek nějakého chudáka, kterýmu živnostník založil minulý rok ztracenky na 15cm suché směsi a dneska zjišťuje, že to rozhrabe slepice se zlomenou nohou.. (vím to s tímto nesouvisí, ale koeficienty dělňas je prase nejhrubšího zrna se asi nedávají a to ředění je fakt problém..) p.s. osobně je mi jedno co si do pasů kdo bude lít, můj koeficient strachu je holt vyšší než tvůj.
Odpovědět
@rimmer Tvůj koeficient strachu vypovídá o tvé vlastní technické jistotě a znalosti. Pokud záměrně-byť ze strachu navrhuješ vyšší tedy i dražší betony, tak bys měl vrátit autorizační razítko. Něco jako hypokratovu přísahu pro stavaře znáš? Ten příspěvek o založení na ZB na suchou betonovou směs jsem četl a nestačil jsem se divit kolik negativních komentářů k tomu bylo, když to vlastně nebylo ani špatně. Samotné ZB je jen ztracené bednění a to samotné a jeho založení není podstatné. Podstatná je ložná plocha výplňového betonu PANE KOLEGO! Drolicí suchý beton nevadí- neboli splnil svůj účel-aby srovnal ZB a aby beton nevytkl. To, že laik něco neví je v pořádku, o to víc je smutný když i lidi z oboru jsou neznalí.
Odpovědět
Článek se načítá
@panlorenc jo jo už vím kam míříš, prostě zabejčenej musíš mít pravdu za každou cenu, to ostatně už jsme si tím jednou prošli a původně jsem na tebe ani nechtěl reagovat, protože vím jak umíš jednat, nicméně šanci jsem opět dal. Mohu tě uklidnit, nikomu nic nenavrhuji, moje práce je trochu jinde. Co se týká těch ztracenek, tak tam bylo vidět že při takové tloušťce ten sucháč nebyl jen pod stěnami, ale že tvořil celý podklad a tak by výplňový beton seděl opět na tom štěrku, pokud by to bylo jak ty píšeš, tak by to bylo v pořádku, ale já si jaksi neumím představit, jak zamezit aby to nebylo i uvnitř a to že to třeba vybral, tomu už nevěřím vůbec.. Blbý je, když člověku z oboru nevadí fušeřina a nebo jí nedokáže vidět. Tím bych to ukončil, prostě se neshodneme a dohadovat se nemíním.
Odpovědět
@rimmer Já jsem pochopil to, že ty z oboru určitě nejsi a nemá cenu dál diskutovat i o tom ZB. O šlendriánu na stavbách vím a z mého pohledu si to hlídám pokud vykonávám i TDI, ale co mi vadí ještě mnohem víc je šlendrián samozvaných odborníků tvýho stylu. Pokud bys jednou uvažoval o autorizaci (aby tvoje rada měla podepřenou hodnotu), tak s tím tvým přístupem tě vynesou v zubech a je jedno jestli máš praxi 100let.
Odpovědět
@panlorenc Ahoj, jelikož včera jsem měl čas a náladu, tak jsem si tě trochu povodil a tak myslím, že by bylo záhodno se ti omluvit. Tím že jsem jakože přijal tu tvoji roli někoho zkušeného z oboru, abych tě pro svoji zábavu dostal do role mentora ( ."Pokud bys jednou uvažoval o autorizaci..." ) jsem se jenom bavil, mohl jsi snad poznat, že jelikož spolu nevedeme první diskuzi, tak já tě mám už jen za trolla, no holt nepoznal... Přece když se snažíš trolit, tak si nemůžeš mimo jiné dovolit dvě věci: ztrácet nervy a lhát, když to jde dokázat, nervy jsi ztratil a lžeš viz tvoje slova: " Ten příspěvek o založení na ZB na suchou betonovou směs jsem četl a nestačil jsem se divit kolik negativních komentářů k tomu bylo, když to vlastně nebylo ani špatně. " a realita: http://www.modrastrecha.cz/forum/zakl... kde jsem v podstatě reagoval jen já.. Tak snad příště no, ale mi už asi spolu komunikovat nebudeme, už mě nebavíš a hlavně teď už víš, že já ti to fakt nežeru.. Tak hezký den.
Odpovědět
sem si to se zájmem chtěla spočítat, tak jen v rychlosti, snad jsem neudělala chybu ve výpočtu podsyp pasy 3m3 a 2000 = 6000,- karisítě deska (244m2) cca 270m2 a 150 = 40.500,- pasy+deska+ztracené bednění cca 80m3 a 1600,- = 128.000,- doprava betonu cca 250,-/m3 = 20.000,- pumpa cca 15.000,- ztracené bednění cca 40m2 a 300 = 12.000,- celkem cca 220.000,- + DPH schází zemní práce výkopy, zásypy, geodet, uzemnění, xps izolace, pak ty patky, pak nevim co je v tý ploše, není to zakotované, to je nějaká prohlubeň? v garáži? i kdyby dalších 100.000,- ? tak jsi max na 300tis + DPH svépomocí co se konkrétně skrývá za výměry v těch nabídkách?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?