Kolik vrstev hydroizolace?

Ahoj, mám dotaz ohledně izolace proti radonu. V dokumentaci mám uvedenou střední propustnost a navrženou radonovou ochranu TEFOND PLUS, který dávat nebudu. Rozhodl jsem se pro klasickou asfaltovou penetraci základové desky DEKprimerem, nebo něčím podobným. Další vrstvu bych chtěl dát Hydroizolační asfaltový pás GLASTEK 40 SPECIAL MINERAL a zde vzniká má otázka. Bude stačit jedna vrstva tohoto asfaltového pásu? Protože v popisu výrobku mají doslova napsáno : . Používá se také jako součást izolace spodní stavby proti zemní vlhkosti, gravitační i tlakové vodě (v kombinaci s jedním nebo dvěma dalšími pásy) a radonu. Takže teď nevím jestli přes první natavenou vrstvu mám tavit ještě nějakou druhou vrstvu jiné izolace? Díky za odpovědi, popř za rady....
Odpovědět
Tak asi je to otázka spíš na projektanta - důvod k tomu nějaký měl. Já osobně mám shodou okolností ten GLASTEK 40 SPECIAL MINERAL při středním radonu, mám ale v domě i rekuperaci, která příp. prostoupenému radonu pryč z domu napomáhá. Vrstvu mám jednu (i v projektu to tak bylo), lepil jsem 15 cm přes sebe. Spoje bych doporučoval pořádně přežehlit/převálcovat, ať jsou co nejmenší nerovnosti při následném kladení tepelné izolace.
Odpovědět
@lukoid díky za odpověď stačí mi, že se dá použít jen jedna vrstva :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lukoid Docela me zajima, jak 'prevalcovat'? :-)
Odpovědět
@wwwdancer Třeba přítlačným válečkem, ať se udělá rovné překrytí. Ale postupů je více, jde jen o eliminaci nerovností.
Odpovědět
@lukoid ještě jeden dotaz bych měl :-) . Přesah hydroizolace přes desku plánuju 10, 15 cm. Jen mě teď zajímá co s tím přesahem? Ten se také nataví z boku desky a pres nej se pak nalepuje extrudak, nebo někdo to ma tak, ze ten presah ma volne a pod tim presahem ma extrudak .....nevim jestli to vysvetluju spravne :-) :-)
Odpovědět
@harrytomas XPS by podle mě měl jít výš, obvykle někam na úroveň podlahy v domě - ale záleží na projektu. Jinak co se ohnutí hydroizolace přes bednění dolů týče, podle mě je to zbytečné. Cílem té hydroizolace je zabránění vzlínání vlhkosti do zdiva + ochrana proti radonu. Do zdiva, pod kterým je hydroizolace, se vlhkost už nedostane. Jestli má ten přesah na bedňáky nějaký jiný přínos, to netuším. Určitě bych dal ještě hydroizolaci od desky nahoru na první šár cihel, resp. mírně nad úroveň XPS - já to řešil tekutou lepenkou, netavil jsem. Přes to pak na lepidlo XPS. Někdo ještě pro sichr dává před XPS, tj. mezi terén a XPS nopovku, opět mi to přijde jako nadbytečnost, ale chápu to třeba u ochrany proti kamenům při přihrnování, jiný smysl to podle mě ale nemá. Jak je to v projektu?
Odpovědět
Me taky dnes prave stavbyvedouci rekl, ze presahy bejt nemusi. Dum stavi canaba, ale desku my, chteli za 65 m2 pres 180k,takze si ji delam sam. Pry stacit natavit izolaci bez presahu na to davaji tzv termobloky coz je jako prvni rada zdiva a na ne kotvi obvodovy zdi... Je to tskova skladanka. Nechci nic podelat, takze zjistuju kde se co da....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?