Kolik vyjde podsklepení domu ať už částečné nebo celkové?

Ahoj všichni, moc bych chtěla poprosit ty zvás, které/kteří si nechávali podsklepy novostavby, ať už částečně nebo celkově, zda by mi mohli prozradit kolik je to cca vyšlo, respektive o kolik se jim stavba prodražila oproti nepodsklepenému domku. Předpokládám, že bychom měli půdoris do 100m2. Budu ráda za názory jak při stavbě svépomocí tak od firem. Moc moc děkuji.
Odpovědět
Ahoj, stavba suterénu 60m2 včetně základové desky 130m2 nad suterénem nás vyšla na cca 700.000 Kč, 90% všeho děláno dodavatelsky. Hodně jsem si připlatil na kvalitní hydroizolaci! Protože máme pozemek, kde je dost vysoko podzemní voda, jílovité podloží. Pozemek je ve svahu, takže jsme nějak museli ten náklon kompenzovat a ikdyž to bylo drahé tak jsem za to rád, ve sklepě máme dvě místnosti. Jednu jako sklad zeleniny, pracovního nářadí..., druhou jako technické zázemí domu. Nemáme zase tak velký pozemek 900m2, aby tam stály další chatrče, tak je všechno uloženo ve sklepě.
Odpovědět
Ahoj, je to už 10 let, co jsem potřeboval rychle postavit hrubou stavbu zděného sklepa 80m2, v mírném svahu, včetně výkopu, izolací stropu, bez oken a omítek. Bylo před zimou a zdrželo se stavební povolení, tak jsem oslovil 3 firmy, které mi podle projektu udělaly kalkulaci a spočítaly to od 510 do 550 tisíc. Vzhledem k tomu, že hrubá stavba jde celkem rychle, se mi to zdálo moc, tak jsme se do toho pustili sami někdy koncem října. Strop jsme bohužel museli dodělat na jaře. Pečlivě jsem zapisoval všechny náklady, včetně vyypitého piva, na brigádu přijela rodina i nějací kamarádi jen za stravu a vyšlo to na 160 tis. Jen svislé izolace jsem nechal udělat firmu. Jsem rád, že jsme to takhle vyřešili, těch necelých 400tis. bych za těch pár víkendů nikde nevydělal :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Mám několik známých, co stavěli. Všichni svorně říkají, že to vycházelo téměř 1:1.. kolik stojí stavba nahoře, tolik to stálo dole. Sklepy prostě lítají kolem cca 1 mil. Kč, když to není pidli sklípek
Odpovědět
mame zastavenou plochu domu cca 112m, posklepeni mame na dvou mistech, jedno je sklep cca 8m, druhe je dilna cca 20m... odhad jeste nemam, ale 1 mil to teda fakt nebude :-D zatim nas dvouurovnova zakladova deska stala 250Kc... je otazka, na kolik vyjde operna zed a izolace
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se chystáme na sklep a soused co už má hrubou stavbu a sklep má pod 3/4 barákem říká že ho vyšel taky něco přes 200 tisíc... Takže ten milion je asi fakt přehnanej , pokud vám to teda nedělá firma ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Milion je nesmysl. Stavba sklepu neni levna, ale ani draha. Draze vyjde hydroizolace a vykopove prace, ale zase se usetri na oknech a fasade. Takze cena stavby pod zemi a nad zemi je zhruba srovnatelna.
Odpovědět
Profilova fotka
dělali jsme svépomocí a prodražili nám podsklepení výkopové práce ve skalnatém terénu, také je třeba započítat případnou likvidaci přebytečné zeminy, my jsme měli štěstí, že jsme zeminu udali kousek od nás, izolace vyjdou dráž, ale zase se nemusí dělat fasáda
Odpovědět
nás vyšel sklep něco přes 200tis., dělali jsme svépomocí, dům má 150 m2 a sklep je skoro půlka, takže k milionu to už by musel být extra sklep a dělaný firmou
Odpovědět
Rozdíl ceny mezi podsklepenou stavbou a nepodsklepenou stavbou je cca 350-500 tisíc. POZOR! nutno provádět velmi kvalitní práci, hlavně hydroizolaci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?