Křivá základová deska, čím vyrovnat?

Dobrý den, mame zalitou zakl. desku a dnes jsme byli poprvé přeměřovat rovnost povrchu a máme místy hrboly až 4 cm nad terén. Neví někdo co s tím, jak to pak vyrovnat? Dělal nám to zedník a tvrdí, že je to ok. Děkuji za odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
no, úplně O.K. to není. co budete stavět? zděný dum? pak celkem o nic nejde. jen se vyvztekáte až budete pokládat podlahový polystyren - na to bych si pozval toho zedníka :-D pokud dřevostavbu, tak tam firmy mají požadavky na rovinnost desky...
Odpovědět
Bude to bungalov z Ytongu
Odpovědět
Podle toho, co znamená hrboly. Tam, kde jsme měli třeba výlisky nebo moc vyplavaly kameny, tak jsme to brousili kotoučem na beton. Výrazné lokální nerovnosti ztěžují přilnutí pásů pro hydroizolaci. Jinak pod podlahový polystyren ještě vylejeme betonový potěr, aby se podklad srovnal.
Odpovědět
@teron A jak to šlo brousit, tady jsme se ptali zedníků a nikdo s tím nemá zkušenost. Výčnělek je tak 1x2m.
Odpovědět
Nerovnosti jsme meli mensi plochu, ale brousit to slo prekvapive dobre. Meli jsme pujcenou brusku Hilti s diamantovym kotoucem. Jestli to chcete fakt brousit ten kopecek, tak urcite s nivelakem, abyste si tu finalni vysku pohlidali.
Odpovědět
@ajkaza Udělat 4cm nerovnost, tak to už chce fištrona doopravdy. Jistě, zhotovitel Vám bude tvrdit, že je to OK, jak by ne, kdyby ta nerovnost byla třeba 10cm, též Vám bude tvrdit, že je to OK, on si svou práci nepomluví, a ještě třeba v případě, že na té stavbě už nic dělat nebude, třeba pokud jste mu za to už zaplatili, jen doufá, že si to spravíte sami a nic nebudete reklamovat. Podle mě je to ale fušeřina a máte nárok na to, aby to po sobě opravil on. Totiž na tak hrbaté desce se další práce jen prodražují. Toto je takový ten zadarmo drahý řemeslník.
Odpovědět
Profilova fotka
@ondra_cha udelat 4 cm nerovnost zas takovy problem neni povedlo se mne to skoro taky (3 cm) :-) ale plny souhlas s tim ze by takto deska k predani vypadat nemela
Odpovědět
@ajkaza Taky bych to reklamovala, dříve nebo později to v nějaké vrstvě stejně budete muset srovnat a všechny vrstvy se budou dělat obtížněji, aby byly udělané dobře.....takže pokud jste mu ještě nezaplatli všechno, tak neplatit, dokut do nespraví, pokud jste zaplatili, tak reklamovat a trvat na opravě.
Odpovědět
Profilova fotka
Desku 196m2 jsme si dělaly sami ve 3 lidech (upozorňuji amatéři v oboru) a výškový rozdíl nám dělal max. 2cm a to jen lokálně. Pana odborníka bych nakopala... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, OK to skutečně NENÍ. Zaplatili jste si za nějakou práci a on ji neudělal tak jak by měl, tak ať hrboly zbrousí..
Odpovědět
Profilova fotka
@teron zbrousit to samozřejmě jde. Ale není to zadarmo a práce taky něco stojí. Takže tohle by měl být náklad vyloženě za zedníkem!
Odpovědět
@jonnyj Uživatelka se ptala, jak to srovnat, tak jsem jí odpověděla. Někdy holt člověk radši spolkne hrdost a radši si to udělá sám, než by tam pustil nějakého patlala. Taky si to může zbrousit sama a náklady vyúčtovat zedníkovi, jak píšeš.
Odpovědět
Článek se načítá
Děkuji všem za odpovědi, zedníkovi jsme zatím zaplatili polovinu a čekáme až se vrátí z dovolené a necháme ho to přebrousit. Teprve pak mu zaplatíme zbytek. Jen se mu to nelíbí, asi není zvyklý něco předělávat, tak nám vzkázal, že hrubou stavbu stavět nebude. Tak teď sháníme někoho na hrubou stavbu a to je v sezoně asi nadlidský úkol.
Odpovědět
@ajkaza: Na hrubou stavbu to teď problém bude. My si zedníka domlouvali rok dopředu. Jinak bez šance. Ti co mají teď čas nebrat. To budou takový patlalové, co je nikdo nechce. Viz ten se základovou deskou. Už mě jen překvapuje, že vám zedník jede na dovolenou v sezoně. To se všichni můžou přetrhnout, aby měli peníze na zimu. Ne že si budou dovolenkovat.
Odpovědět
@ajkaza Dobrá práce! Na takového zedníka se vykašlete... Běžte do toho sami :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?