Kto vytýčuje stavbu a presne vyznačuje miesta výkopov?

Kto vytýčuje stavbu a presne vyznačuje miesta výkopov? Prípadne radí pri zakladoch? Pokiaľ si nenajmeme firmu, akého majstra treba hladať? murára?
Odpovědět
Profilova fotka
@mtn stavbu zaměřuje geodet, hlídá ji stavební dozor...
Odpovědět
geodet zameria, postavi aj lavicky a opavnuje obvody? vam zaklady robila firma, alebo ste boli len partia a dozor radil?
Odpovědět
Profilova fotka
@mtn geodet zaměřil postavil lavičky na ně připevníl hřebíčky a podle nich sem vyměřil stavbu, základil sem robil sám + dva lidi, dozor sem byl já ;-) http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/p...
Odpovědět
@mtn nam tohle delala vsechno firma, co stavela zaklady - sama zamerila, lavicky nedelala a kontroloval nas nezavisly stavebni dozor. Koukni ale k @petrsv1000, ma tam dobry postup, jak se to dela. Hodne lidi ma ve fotoblocich postup:)
Odpovědět
tak to bol asi ten jednoduchsi pripad, ked si dozoroval sam:) v tom pripade sa vraciam k povodnej otazke, pokial nemame skusenosti akeho majstra je potrebne si zohnat pri zakladoch? murar? Stavebny dozor asi len dozoruje a nedava rady ci?
Odpovědět
Profilova fotka
@mtn taky nemám zkušenosti, čerpal sem od kámoše co stavěl a tady na střeše, pak už to šlo samo.... ;-) Dozor by ti měl říct jak to má být a zkontrolovat zda se držíš projektu, ale vzal bych si k ruce toho zedníka ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 postup + obrazky super :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mtn díky ;-) třeba ti to v něčem pomůže ;-)
Odpovědět
@mtn Nám geodet udělal pouze lavičky, půdorys jsme si vyměřili a nakreslili sami. není to nic složitého. Složité potom je určit správnou výšku domu, tak aby nebyl utopený nebo naopak moc vysoko. Ale toto by měl poradit stav. dozor, projektant nebo firma, co bude základy stavět. Ze zkušenosti vím, že není špatné si ohledně výšek nechat poradit i od bagristy, který to dělá denně. :-D Vzhledem k tomu, že už jsme s manželem vyměřovali 4 domy, tak můžu říct, že to opravdu není nic složitého. Ale chce to trpělivost, dobře postavené lavičky a nic neuspěchat. ;-) @petrsv1000 Pěkné fotečky! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar děkuji ;-) nám geodet udělal lavičky do výšky základové desky, o to jsme to měli jednodušší při vyměřování výšky, jinak si mu to pěkně popsala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nám bude dělat lavičky a vytyčení projektant
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?