Čím jste lepili ztracené bednění k pásům?

Ahoj, čím jste lepili ztracené bednění k pasům? Když mám mezeru třeba 1-2 cm, tak to podsypu sušší betonem, ale co když mám mezeru cca 2-3 mm? Použili jste nějaké montážní lepidlo, chemickou kotvu nebo co? Pěnu používat nechci a nic lepšího mě nenapadá ... díky
Odpovědět
@patrikpato Nám celou spodní řadu dávali do betonovýho lože...
Odpovědět
@misadan Ale 3 mm nevybetonuju, to i to kamenivo je větší, a abych to zvedal víc, mi přijde na škodu.
Odpovědět
@patrikpato Popravdě bych asi 2-3cm výšky neřešila a radší to udělala festovní....přec jen jsou to základy:) hlavně tam jde o tlak a ne o smyk, ale tak jak tak dle mě to lože prostě to spojí líp než lepidlo...ale snad se ozve ještě někdo další :))
Odpovědět
@misadan právě, že jsou to základy, tak to nechci podsypávat po domácku dělaným betonem, když nemusím :) výškově mi to sedí, ale jsou tam hrbolky právě 3 mm, díky vylezlému kamenivu z betonu a na nich se mi ztracenka vykle, tak to chci vyklínkovat a něčím vyplnit ...
Odpovědět
Profilova fotka
@patrikpato nelepi se to nicim. proste to tam naskladas a pak to vylijes betonem. to ZB slouzi opravdu primarne jako bedneni. nosna cast je ten vyplnovy beton + ocel, podle toho, jak to mas v projektu.
Odpovědět
@jumpmans Díky, ale se ti to nekýve, tak to lepit nemusíš, ale když chci udržet rovinu a ztracenka se mi kýve, tak tu mezeru něčím vyplnit musím. Je to sice bednění, ale pevnost v tlaku má skoro stejnou jako beton, takže je to i nosná část.
Odpovědět
@patrikpato Jak je psáno výše. ...dává se to do betonové lože z potěru kvůli lepším vyrovnávání. Ale pak když je to vyzděno tak je ještě dobré vybrat ze vnitř ZTB ten suchý betonový potěr.
Odpovědět
Profilova fotka
@patrikpato ZB se dává do betonového lože 2-5cm dle potřeby, beton jsem míchal sám, nic na to není. Začneš nejnižžším bodem a jedeš kolem dokola do váhy... http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs...
Odpovědět
Profilova fotka
Manžel to teď řeší tak, že když je to někde lokálně jen pár milimetrů seřízne to tak, aby už se mu tam bet. lože vešlo (takže cca 3 cm?), ale u nás je to pár tvárnic, zbytek je naopak potřeba dávat na vyšší lože. Pokud to máte ve větším rozsahu nebude možná lepší to o 2 cm naopak všude přizvednout?
Odpovědět
@tulda27 To právě nechci, protože na jednom místě nám deb*l u mixu trochu pásy přelil, takže bysme museli podsypávat i 6 cm (možná i víc) a to fakt nechci, už jen proto, že si zvyšuju desku. Tak se budu muset holt poprat se cpaním betonu do škvíry 3 mm.
Odpovědět
Profilova fotka
@patrikpato tak zbývací bednění seřízneš ne ? V čem je problém ? O kolik se jedná kusů ? To není nic tragického.... debil nebyl u mixu ale ten kdo si měl hlídat rovinu...
Odpovědět
@petrsv1000 No debil byl u mixu, když nečumí na tebe, když mu ukazuješ, že by sme měli popojít dál, ale bůhví kam, ale to je fuk. Jj seříznu je, ale zas je nebudu řezat schválně o 2 cm, ne? Nevím o kolik ksuů, o 10, asi.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@patrikpato to nic není, tak se měl ten beton přepádlovat tak kde je potřeba... už se ale stalo.... no jasně seříznout o cca 2-3cm pokud je potřeba. Když si soused nechal blbě vylét základy plotu tak mu seřezávali každej kousek bednění ( měl to vylité podle terénu dokopce , místo aby udělal odskoky... )
Odpovědět
@petrsv1000 no přepádlovat to nešlo, ani by nebylo kam, všude bylo už akorát betonu, navíc jsme byli rádi, že jsme zapíchali roxory a zvibrovali to ... ok, ale přijde mi to pořád, jako blbost seřezávat si "profesionální" beton, abych tam narval domácí ...
Odpovědět
Profilova fotka
@patrikpato já měl napíchaný roxy a podle nich jsem strhával lopatou beton do roviny. Na roxory do betonu je času dost, zas tak rychle to netuhne. Řeže se to takto běžně když nedá výška, lepš než to plácat na lepidlo... Ještě sem viděl, že to dávají na klínky, tím to jde taky vyrovnat, ale pak musíš opatrně zabetonovávat aby se ti to nehnulo.
Odpovědět
@petrsv1000 Na roxory teda čas nebyl, do hodiny od vylití sme měli beton tvrdej, poslední roxory sem už mlátil palicí. Jj já mám ZB právě vyklínkovaný dřevěnýma klínkama, ale ty tam nechci nechávat do betonování, to taky asi není pravý ořechový mít v základech dřevo. Tak proto řeším ty škvírky.
Odpovědět
Profilova fotka
@patrikpato tak pak plastový klínky, ty nevadějí... nám to tak rychle netvrdlo, můžu mrknout doma na fotky podle času....
Odpovědět
@petrsv1000 My to měli fakt strašně rychle tvrdý, jeden běhal s vibrátorem, druhej s roxorama, máme 60 metrů, na konci už to bylo fakt na zabíjení palicí. Na čas se dívat nemusíš, teď už je to jedno :) Plastové klínky tam můžou zůstat po vybetonování?
Odpovědět
Profilova fotka
@patrikpato sem se schválně koukal, tak do hodiny tam byly všechny roxory, taky mám přes 60m základů... ale nevibroval jsem. plastové klínky nevadí, když tam zůstanou. Pod karisítě se taky dává "plastový hřeben" nebo když se vylévá beton na stěny tak tam jsou plastové trubičky, aby šlo sešroubovat bednění, takže toho bych se nebál...
Odpovědět
@petrsv1000 Tak to je poměrně dobré řešení to s těmi plastovými klínky. Super, díky moc za radu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@patrikpato jj není zač ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?